Povestea tinerei despre care veți citi mai jos, este un adevărat paradox legat de practicile alimentare. La vârsta de 24 de ani, din cauza alimentației incorecte și a sedentarismului, a atins greutatea de 300 de kilograme și a devenit automat neputincioasă. Unicul său sprijin a fost și încă mai continuă să-i fie soțul. Acesta, însă, nu i-ar permite niciodată să slăbească. Crede că o soție suplă n-ar mai avea nevoie de ajutorul său...

Faceți cunoștință: ea e Bettie Jo – o americancă de 24 de ani, originară din Texas. La un moment dat, greutatea tinerei a ajuns până la coeficientul de 300 de kilograme. Indicatorul de la cântar, însă, nu a făcut-o pe Bettie să renunțe la aripioarele prăjte și la alte alimente care clădeau grăsime pe corpul ei. Din cauza obezității, tânăra nu mai putea merge de una singură nici la WC. Era ajutată de soț – Josh.

Josh nu-i permitea soției sale să slăbească. Vă întrebați din ce motiv? Credea că dacă va deveni slabă, nu va mai avea nevoie de ajutorul lui și în plus, „o iubea așa cum este”. Vorbim la trecut, pentru că acum, Bettie cântărește 230 de kilograme grație unei intervenții chirurgicale prin care a trecut. Chiar și acum, soțul îi este cel mai mare sprijin: o ajută în continuare să facă baie și să ajungă în acele locuri, care îi sunt necesare prin casă.

„Am simțit întotdeauna dureri, greutatea mă ucidea. Nu mai puteam face nimic de una singură. Soțul meu trebuia să mă ajute să fac baie și să fac alte treburi personale. Era foarte josnic. Josh devenise îngrijitoarea mea personală, iar căsnicia noastră se ducea pe Apa Sâmbetei. Nu mai exista nicio apropiere. Uneori mă gândeam deja că sunt cu Josh, pentru că este unicul om care are grijă de mine. Mă uram și îmi uram viața. Mă săturasem atât de mult să trăiesc”, recunoaște femeia.

Necătând la greutatea record pe caee a atins-o,Bettie nu și-a schimbat stilul alimentar. „În copilărie eram durdulie, dar asta nu mă îngrijora. Dar la vârsta de 13 ani viața mea s-a schimbat radical. Am fost agresată și am nimerit într-o mare depresie. Credeam că dacă voi deveni mare, voi reuși să mă apăr de tot ce e rău. La 17 ani, atunci când l-am întâlnit pe Josh, cântream deja 180 de kilograme și deja mă uram. Am vrut să-mi pun capăt zilelor. Dar am continuat să exist. Nu mai ieșeam nicăieri. E foarte dificil să duci un mod de viață activa atunci când cântărești 300 de kilograme”, mai recunoaște americanca.

Josh recunoaște că nu vrea să-și lase soția să slăbească. „M-am gândit că dacă va slăbi, va înceta să mai aibă nevoie de mine și mă va părăsi”, spunea bărbatul, înainte ca soția sa să-i declare, într-o bună zi: „Nu vreau să-mi mai pierd viața stând pe scaun. Vreau să-mi fac o carieră și să nasc un copil.”

„Știam că dacă nu voi schimba nimic, urma să mor”, spune Bettie, după ce s-a lăsat pe mâinile unui chirurg din Houston. Pentru înălțimea sa, greutatea ideală este de 54 de kilograme, însă medicul i-a mărturisit că o astfel e greutate nu mai poate fi atinsă niciodată. A impus-o să slăbească 12 kilograme, pentru a-i demonstra că trebuie. Operația putea fi realizată numai așa.

Chiar dacă nu a slăbit considerabil după operație, tânăra a pierdut 70 de kilograme, în ciuda faptului că nu se alimenta nici pe departe așa cum i-a recomandat medicul. După o criză respiratorie și o internare de urgență la spital, însă, cei doi soți au decis să respete indicațiile medicului. „Am avut grijă de ea, dar atunci când se deplasa de una singură prin casă, după operație, m-am speriat și am crezut că mă va părăsi. Este unica femeie pe care am iubit-o vreodată”, spune acum soțul lui Bettie Jo.

Distribuie articolul: