Pe data de 6 septembrie, Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS) de comun acord cu Clubul Internațional al Femeilor (CIF) în frunte cu doamna Marie Moser și cu susținerea proiectului SIM CEED II finanțat de USAID au efectuat o donație de carte si utilaje performante studenților Facultății de Industrie Ușoară din cadrul Universității Tehnice din Moldova, precum și celor de la Colegiul Tehnologic.

La eveniment au participat atât studenți, cât și profesori de la catedrele designer vestimentar din cadrul UTM. 

Potrivit doamnei Maria Gheorghiță, manager Industria Textilă proiectul „Creșterea competitivității și dezvoltarea întreprinderilor CEED II”, utilajele au fost donate pentru ca viitorii specialiști să-și dezvolte abilitățile practice. 
„Industria de confecții se dezvoltă în RM destul de bine, dar se confruntă la ora actuală cu un deficit de forță de muncă. De aceea, dorim ca tinerii noștri să poată îmbrățișa această profesie de designer sau tehnolog într-un număr mai mare pentru ca industria ușoară să poată acoperi necesitățile viitorilor specialiști”, a specificat doamna Gheorghiță.

Pentru a lua cunoștință cu noile tendințe în domeniul designeului, studenții și profesorii au primit din partea organizatorilor evenimentului și câte un set de 15 cărți.

Această donație a fost posibilă grație sponsorilor Demonstrației de Modă organizat de CIF în colaborare cu APIUS și CEED II cu suportul diferitor sponsori.

FOTO: Ellene Mocrii

 

Distribuie articolul: