Nu mânca la masa de birou dacă nu vrei să te îmbolnăvești. Birourile devin din ce în ce mai neigienice pe măsură ce tot mai mulţi angajaţi mănâncă la locul de muncă. Un studiu arată că angajaţii care mănâncă la birou sunt mai predispuşi la boli.

După mouse, tastatura este cel mai neigienic lucru din birou, conform Initial Washroom Hygiene, care a făcut teste la 150 de diferite lucruri în 40 de birouri diferite, informează The Huffington Post, potrivit independent.md. Bărbații au birourile mai neîngrijite decât femeile, a mai constatat studiul.

Managerul tehnic al firmei care a realizat studiul, Peter Barratt, a explicat rezultatele acestuia:

“Este de acum de actualitate ca muncitorii să-şi mănânce prânzul la birou, de cele mai multe ori navigând pe internet sau continuând să scrie la tastatură. Astfel rămân firimituri şi alte resturi de mâncare pe birou, dar în special pe mouse şi tastatură, acestea devenind locul ideal pentru ca bacteriile să supravieţuiască şi să se multiplice. În plus, aceste lucruri nu sunt curăţate regulat sau la fel de mult ca alte părţi din birou.”

Unele surse spun că pe un centimetru pătrat de closet se depozitează 1,5 milioane bacterii. Asta ar însemna că pe un centimetru pătrat de șoricel de la calculator se găsesc cel puțin 4 milioane de microbi.

Distribuie articolul: