Corpul, mintea, spiritul și inima noastră sunt strâns legate una de cealaltă. Atunci când unul dintre aceste elemente nu funcționează cum trebuie, restul au de suferit. Iată o lista de paisprezece păși simpli care te vor ajută să fii mereu în echilibru.

1. Fă mișcare

Identifică măcar un exercițiu fizic care te bucură și începe să îl practici în mod regulat. Atunci când practici mai multe tipuri de mișcare este mai ușor să alungi monotonia și să faci sport. Poți combină mersul la sală cu înotul și alergatul în parc, de exemplu.

2. Fii recunoscătoare

Una dintre modalitățile care te ajută să îți sporești focul interior este recunoștință. Începe și sfârșește ziua fiind recunoscătoare pentru tot ceea ce este bun un viață ta.

3. Dormi suficient

Somnul este regenerativ nu doar pentru corpul tău, dar și pentru mintea și sufletul tău. Cu cât îți respecți programul de somn și te odihnești, cu atât mai bună va fi ziua următoare.

Citește și: Echilibrul interior este cheia! Iată 10 tehnici care îți vor garanta fericirea în 2017

4. Respiră adânc

Ori de câte ori îți amintești de respirație, începe să respiri adânc. Cu timpul, acest lucru va deveni un obicei sănătos.

5. Instalează-ți ți un filtru de dus

Apa pătrunde în trup și prin porii pielii iar locul este nociv. Ferește-te de el cât de mult poți.

6. Împământează-te

Profită de vremea frumoasă și plimbă-te desculță în iarbă sau nisip pentru a te conecta la energia mamei Pământ.

7. Mănâncă organic

Chimicalele folosite pentru uciderea dăunătorilor sau stimularea creșterii plantelor afectează bună funcționare a organismului tău.

8. Practică yoga

Acest tip de exercițiu are beneficii majore pentru mintea și corpul tău și te ajută să îți menții ținerea mai mult timp.

9. Zâmbește mult și des

Se simț grozav și îți da o minunată stare de bine.

10. Petrece mai mult timp cu cei dragi

Chiar dacă viețile noastre sunt aglomerate, avem nevoie de interacțiune umană de calitate și de îmbrățișări. Acordă timp oamenilor care ne contează cel mai mult în viață ta.

11. Trăiește-ți-va pasiunea

Aloca timp zilnic pentru a face ceea ce îți place.

Vezi și: Cum să dobândim echilibrul în viață, timp de 28 de zile! Tema pentru acasă de la Angela Stafii

12. Meditează

Practică zilnică a meditației, ideal dimineață, te va ajută să îți domolești mintea și să găsești răspunsurile pe care le cauți.

13. Bea apa pură

Evită apa îmbuteliată în sticle de plastic sau de la robinet, nefiltrată.

14. Petrece mai mult în aer liber

O plimbare în natură te va umple de energie și de bună dispoziție.

SURSA