S-a demonstrat de cercetători că dormitul în brațele cuiva este benefic pentru sănătate. Dacă nu aveți un partener de viață, e timpul să faceți tot posibilul ca să-l găsiți. Asta pentru că oamenii care se cuprind în timpul somnului sunt foarte rar triști, trăiesc mai mult și savurează din plin viața.  

Iată cum argumentează fenomenul, ziarul american The Wall Street Journal:

„Dacă împărțiți patul cu cineva, în organism scade nivelul hormonilor de stres și crește nivelul oxitocinei (hormonul al iubirii). Dormitul în doi este o metodă perfectă pentru a scăpa de stres și a învăța să te bucuri de viață.”

Există ceretări care, de asemenea, demonstrează că femeile care au relații amoroase de durată, adorm mai rapid și se trezesc mai rar la miez de noapte, decât acele femei care sunt singure.

Argumentele nu se opresc aici! Cercetătorii mai consideră că efectul va fi mai mare dacă cuplul va obișnui să doarmă fără haine.

Asta, pentru că somnul, atunci când ambii sunt dezgoliți sporește intimitatea în cuplu și asta, la rândul său îi apropie pe îndrăgostiți.

Potrivit unui sondaj britanic în care au participat 1 000 de bărbații și femei căsătoriți care dorm goi, 57% dintre ei aveau căsnicii fericite.

Așadar, știința nu aprobă independența și singurătatea.

 

Distribuie articolul: