Curățenia de primăvară poate fi realizată cu ajutorul produselor simple, pe care le avem la îndemână direct acasă, fără a apela la ajutorul chimicalelor toxice. Dacă în familia voastră există un bebeluș care atinge toate obiectele din casă, curățenia chiar necesită a fi obținută pe cale naturală.

Cu aceste produse, informează portalul viataverdeviu.ro, puteți curăța aproape orice:

Bicarbonatul de sodiu (praful de copt)
Utilizați-l pentru a elimina mirosurile nedorite, dar și pentru albire. O pastă compusă din bicarbonat și apă poate ajuta la albirea chiuvetelor și căzilor de baie, iar o cutie de bicarbonat în frigider, baie sau dulapuri, ajută la absorbția mirosurilor neplăcute.

Ceara de albine
Produsele uleioase pentru lustrul mobilei pot fi înlocuite perfect de ceara de albine.

Amidonul de porumb, plus apa carbogazoasă
Pentru un tratament rapid al petelor de pe covoare ori draperii, acoperiți-le cu amidon. Lăsați amidonul pe pată circa 20 de minute, apoi turnați deasupra ei apă carbogazoasă, pentru a o înlătura. Folosiți amidonul și pe uleiul care a fost picurat, din neatenție, pe țesături.

Apa oxigenată
Apa oxigenată (peroxidul de hidrogen) este un puternic dezinfectant. Pentru a omorî mucegaiul, combinați bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată, până se va crea o pastă, aplicați-o pe mucegai și lăsați-o să stea pentru câteva minute, înainte de a o curăța.

Lămâia
Lamâile sunt o soluție excelentă pentru înlăturarea mirosurilor din bucătărie. Treceți o jumătate de lămâie peste un tocător murdar și veți înlătura de pe el toate mirosurile grele, cum ar fi cele de ceapă sau pește. Sucul de lămâie adaugă putere de curățare soluțiilor generale de curățat.

Săpunul de casă, lichid
Săpunul de casă, lichid (făcut din ulei de măsline, în loc de untură de porc), se poate folosi la spălarea vaselor, la curățarea podelelor și în multe alte cazuri. Pentru o podea sau un perete curat, combinați o cană de oțet cu mai puțin de 4 litri de apă fierbinte și câteva picături de săpun lichid, de casă.

Uleiul de măsline
Uleiul de măsline poate recondiționa lemnul în mod natural, așa cum se descurcă de minune cu pielea și părul.

Uleiul de pin
Uleiul de pin recondiționează, în mod natural, podelele din lemn moale și le conferă un miros proaspăt.

Sarea
Sarea grunjoasă vă dă putere în lupta cu grăsimea. Pentru a curăța petele de săpun, combinați bicarbonat de sodiu și sare grunjoasă, apoi frecați.

Zațul de cafea
Zațul de cafea este cea mai bună soluție pentru mâncarea lipită de fundul unei oale. Pune-l pe un burete  și freacă ușor suprafața. Zațul va îndepărta arsura, fără să zgârie oala.

Oțetul alb
Oțetul alb este sursa energetică a curățării. Fiind un puternic dezinfectant, oțetul este un utilizat pentru a scăpa de germenii ce bântuie anumite locuri precum mesele de bucătărie, mânerele ușilor, telefoanele etc.

Distribuie articolul: