Se împlinesc 10 ani de când îndrăgitul interpret român, Smiley este pe piața muzicală într-un proiect solo. Cu această ocazie, artistul a anunțat că va lansa o serie de 10 piese în fiecare dată de 10 a fiecărei luni. Primul single cu care și-a surprins admiratorii se numește „Flori de plastic”, o piesă-manifest, cu un videoclip atipic.


„„Flori de plastic” este un videoclip animat ce conturează prin muzică, versuri și imaginație o lume rigidă și copleșitoare în care sinteticul imită realitatea cu multă acuratețe, astfel încât protagonistul percepe din ce în ce mai greu limita dintre autentic și artifical în căutarea împlinirii și a echilibrului de sine”, este descrierea videoclipului.

Acesta reprezintă un scurtmetraj de animație, înscris la mai multe festivaluri internaționale de filmm din întreaga lume. Videoclipul este semnat de mai mulți absolvenți de master de Arte Plastice la Universitatea Națională de Arte din București și este realizat printr-o îmbinare a tehnicilor de animație tradițională cu tehnici digitale de animație 2D.

capture-20170313-125304

„Flori de plastic” este construit din 3300 de cadre desenate digital și realizate în decurs de trei luni. Totodată, interpretul și-a dorit să realizeze un manifest împotriva acelor „flori”, ajungând în doar câteva minute de la tânărul la bătrânul Smiley, de la culoare la o viață sumbră:

„Ce mă îmbătrânește? Lipsa esenței, aparenta perfecțiune, forma fără fond. Flori de plastic este o piesă în care îmbătrânesc de-a binelea și înc are și povestesc de ce”, menționează artistul pe pagina sa de Facebook.

Ascultă piesa și vizionează videoclipul „Flori de plastic” mai jos:

Foto: captură imagine