Smiley, Connect-R și Mihai Mărgineanu sunt artiștii români care au obținut cei mai mulți bani din drepturile de autor pentru difuzarile radio și TV în 2014, potrivit unui top prezentat vineri de asociația Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM), în cadrul unei conferințe de presă. 

În urma încheierii repartiției banilor cuveniți membrilor CREDIDAM pentru difuzarile din 2014, Smiley se situează pe primul loc, cu peste 130.000 de lei, urmat de Connect-R cu peste 120.000 de lei și actorul Mihai Mărgineanu cu peste 100.000 de lei.

În clasament se mai află Matteo cu peste 100.000 de lei, cei doi membri ai trupei Fly Project – Daniel Denes cu peste 90.000 de lei și Tudor Ionescu cu peste 85.000 de lei, Andra – peste 82.000 de lei, Loredana – peste 74.000 de lei, DJ Sava – peste 67.000 de lei, Lora – peste 60.000 de lei, și membrii formației Holograf – fiecare cu peste 58.000 de lei.

Andra și Loredana

„Noi am făcut o situație individuală și respectăm acest principiu”, a declarat directorul general al CREDIDAM, Ștefan Gheorghiu.

El a precizat că deși există artiști care au mai multe secunde de difuzare pe unele posturi de radio sau televiziune, contează foarte mult ce acoperire au acele posturi și sumele pe care le livrează acestea către CREDIDAM, precizând că sumă încasata de la un post de televiziune că PRO TV este mult mai mare decât cea primită de la un post din provincie.

„Dacă ești difuzat pe un post de televiziune și de radio care plătește sume foarte mari, poți luă sume mai mari decât cineva care este difuzat mai mult, dar pe posturi mai mici”, a afirmat Ștefan Gheorghiu.

Printre cei care lipsesc din clasamentul prezentat de CREDIDAM se număra și interpreții de manele, care deși au un post de televiziune care le prezintă melodiile, acesta nu plătește sumele datorate la CREDIDAM.

SURSA, Foto: sport.ro