Smiley – așa îl cunoaștem din televizoare și difuzoare pe renumitul interpret din România, care de fapt este Andrei Tiberiu Maria. Ne încântă cu piese de suflet și de dragoste, pentru că așa este firea lui – „un om deschis și transparent, în limita bunului simț”. Află ce mai face cântărețul, producătorul, dar și actorul – Smiley, precum și multe alte detalii pe care le-a dat într-un interviu exclusiv revistei noastre PentruEa.

Ce nu știu fanii (tăi) sau ce ai vrea să mai știe despre tine? Despre ce nu-ți place sa vorbesti in interviuri? 

Sunt un om deschis și transparent, în limita bunului-simț. Comunic foarte mult online cu fanii mei, pe contul meu oficial de Facebook (unde deja am adunat o comunitate de peste 3 milioane de prieteni) sau transmit informații despre activitatea mea profesională pe website-ul meu (www.smileyonline.ro). De aceea, oamenii care mă urmăresc sunt la curent cu ceea ce fac.                                                    

Încerc, în general, să nu vorbesc foarte mult despre viața mea privată. Sunt foarte multe lucruri interesante de spus despre viața mea profesională. Îmi place să le povestesc oamenilor ceea ce simte, crede și trăiește omul Smiley prin muzica lui. 

 

La ce vârstă a început cariera ta și unde? 

Am început să cânt pe la 10 ani. La început a fost o joacă, o simplă pasiune, care în timp a ajuns să evolueze. Pe la 15 ani am pus chiar bazele unei trupe cu doi dintre cei mai buni prieteni ai mei. Trupa se numea Millenium 3. Cu ajutorul lui Gyuri Pascu, care ne-a ascultat și a văzut potențial la noi, am lansat și un album.

În ce măsură talentul, munca și/sau norocul au contribuit la ceea ce este Smiley astăzi? 

Cred că fiecare aspect a avut rolul lui. Trebuie să ai talent, pentru că publicul simte dacă vrei să îi vinzi iluzii. Nu vei avea succes, dacă nu ești pasionat și nu ai acea doză de talent care să te diferențieze, să te scoată din mulțime.

Pe de altă parte, trebuie să îți placă atât de mult ceea ce faci, încât să fii dispus să te dedici. Fără muncă, fără multe ore, luni, ani de muncă nu poți face nimic. Succesul nu vine de la sine, trebuie să îl cauți, să îl urmărești, să nu renunți oricât de greu ar părea.

Nu în ultimul rând, trebuie să ai și o doză de noroc, să întâlnești oamenii potriviți, să se alinieze planetele în așa fel încât să fii în locul potrivit la momentul potrivit, să spui „DA” oportunităților.

Eu mi-am dorit să fac muzică și lucrurile care au urmat în televiziune. Am avut norocul să fiu înzestrat de Dumnezeu cu talent, să cunosc oameni care mi-au deschis ochii și mi-au ghidat pașii atunci când am avut nevoie și, poate, cel mai important, mi-am dorit foarte mult să ajung cel care sunt astăzi. Asta a implicat foarte multă muncă și dedicare. Am ales să muncesc, dar am neglijat alte aspecte ale vieții. Totul vine cu un preț, pe care mi l-am asumat.

Ce proiecte importante ai realizat până acum? De care din ele ești mândru?

Sunt mândru de tot ceea ce am realizat, întrucât am muncit pentru fiecare proiect în parte și mi-am dorit foarte mult ca lucrurile să iasă cum am sperat. Îmi este greu să spun că anumite proiecte sunt mai importante decât altele. Sunt legat sufletește de fiecare în parte.

Dacă ar fi să amintesc unul, m-aș opri poate la casa mea de producție – HaHaHa Production. E un vis pe care l-am avut de mic. HaHaHa Production este dovada clară că visurile pot deveni realitate, dacă îți dorești cu adevărat.

Am reușit să adun o echipă de artiști, producători și songwriteri foarte talentați și am  crescut în 6 ani câți alții în 20. Facem muzică pentru că ne place și cum ne place, de aceea probabil am și reușit să ne conectăm atât de bine cu publicul și avem cereri de piese de la diferiți artiști, care nu fac parte din HaHaHa Production. În plus, creăm soundtrack-uri de film, pachete audio pentru posturi de radio sau muzică pentru reclame, ne-am dezvoltat o divizie de producție video – HaHaHa Video Production și ne ocupăm de booking-ul, managementul și promovarea artiștilor noștri.

Ce nume notorii te-au contactat să colaboreze cu tine și cu cine din interpreții internaționali ți-ai dori tu să colaborezi?

De-a lungul timpului, am avut șansa să colaborez cu foarte mulți artiști importanți din România, cât și din afară, ca interpret, dar mai ales ca producător. Așa cum spuneam, eu și echipa mea de la HaHaHa Production am produs piese pentru artiști precum Andra, Loredana, Delia sau In-Grid, Sway, Snoop Dogg sau FloRida. 

Dacă ar fi acum să aleg dintre artiștii internaționali câteva nume cu care mi-ar plăcea să colaborez, primele exemple care îmi trec prin cap sunt Ellie Goulding și Sia. Cu Sia cred că ar fi interesant să scriu ceva, e un artist aparte. Mai este până atunci, dar trăiesc cu convingerea că se va întâmpla într-o zi.

În care din țările lumii ai proiecte grandioase? Care sunt ele?

Cele mai importante proiecte pentru noi în acest moment sunt în Statele Unite. E o piață muzicală imensă și cu un potențial pe care nimeni nu ar vrea să îl rateze. 

Am mers acolo pentru sesiuni de scriere, am trimis piese compuse de noi pentru diferiți artiști, am găzduit la rândul nostru producători și songwriteri din SUA la HaHaHa Production. Avem planuri mari și sperăm că o să ajungem acolo unde ne dorim.

Cât de curând îți vei uimi din nou fanii și cu ce?

Urmează să lansez un nou single și un clip cu o idee care pe mine m-a cucerit din prima. Vorbește despre lucruri pe care fiecare dintre noi am vrea să le trăim la un moment dat în viață. Nu dau mai multe detalii, ca să nu desconspir toată surpriza. Vă asigur, însă, că o să vă placă.

Cum este „șeful Smiley” din Hahaha Production?

Sunt serios și aștept seriozitate de la artiștii, producătorii şi compozitorii de la mine din gaşcă.

Ne numim HaHaHa Production, dar nu facem rabat de la nimic atunci când vine vorba de munca noastră. La acest capitol sunt destul de pretențios, aș putea spune. Am ajuns să fim un label foarte cunoscut și apreciat, tocmai pentru că am oferit întotdeauna lucruri de calitate.

În același timp, le ofer o libertate de creație foarte mare oamenilor, întrucât muzica nu este un domeniu tehnic, care să funcționeze după reguli clare. Totuși, încerc să îi ghidez, să îi încurajez să inoveze, să-şi depăşească limitele, să crească.

 

Cum ai ajuns în actorie? Cât de bine îți iese?

Prima întâlnire a mea cu filmul a avut loc în 2007, când am primit unul dintre rolurile principale în comedia muzicală „Cu un pas înainte” de la ProTV. A fost frumos, pentru că era un film muzical. Eram în elementul meu.

Nu mă consider un actor, eu sunt muzician, în primul rând. Mi-a făcut plăcere să intru în pielea tuturor personajelor pe care le-am interpretat. Am primit feedback pozitiv de la oameni; dacă lor le-a plăcut, cred că am făcut o treabă destul de bună.

În care țară ai locui sau cel puțin ți-ai procura o casă, dacă nu ai mai avea ce face în România? De ce? 

Din fericire, în România se pot face multe lucruri. Poate mai greu, mai încet, dar se pot face lucruri frumoase. Nu știu dacă mi-aș cumpăra o casă undeva, am una la mine în țară și îmi este suficient.

Mai nou ești naș de botez. Cât de mult investești în relația ta cu ei? Apropo, câți ai până acum și cine sunt ei?

Deocamdată am o singură finuță, pe fiica lui Pavel Bartoș, Sofia. Urmează să fiu nașul lui Dominic, fiul Antoniei și al lui Alex Velea. Sunt abia la început în această privință

Munca îmi ocupă foarte mult timp, dar mă străduiesc să nu-i neglijez. Îmi face și mare plăcere să îi văd, pentru că îmi plac copiii, îmi dau o energie extraordinară.

Când te vezi la casa ta cu o duzină de copii și o soție minunată?

Cred că o să las timpul să decidă acest lucru. Probabil că va veni și momentul acela.

Cum arată femeia „ta” ideală? 

Nu știu dacă există femeia ideală. Nu mi-am dat seama, deocamdată, cum ar trebuie să arate și să fie femeia ideală. Trebuie să îmi placă, să simt ceva pentru persoana respectivă, fără să mă gândesc prea mult la un portret al ei.

Ce faci în timpul liber (dacă ai timp liber)? 

„Timpul liber” mi-l petrec la studio. Foarte rar mai ies la câte un film, dau o fugă până acasă, la Pitești, sau poate îmi iau o minivacanţă de 2-3 zile. 

Te rugăm să le transmiți un gând bun cititoarelor revistei „PentruEa”!

Să asculte muzică adevărată, să zâmbească mai mult și să se bucure de viață.

Sursa foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: