Despre sex există multe mituri, mai mult sau mai puțin fondate. Cercetătorii canadeni au făcut un studiu în această privință și au ajuns la concluzia că sexul este echivalentul unor exerciții fizice de intensitate moderată. 

Specialiștii canadieni de la Universitatea din Quebec au vrut să vadă cât de multă energie este consumată în timpul unei partide de sex, scrie news.com.au. Ei au avut la dispoziție informațiile oferite de 21 de cupluri heterosexuale.

Energia consumată în timpul sexului a fost comparată cu cea din timpul unei activități sportive pe care au depus-o cei implicați în studiu. Surprinzător este că unii bărbați au avut un nivel mai ridicat al activității fizice în anumite momente ale sexului decât în timpul unei alergări.

Cuplurile au fost monitorizate cu ajutorul unor brățări speciale pe care le-au purtat timp de patru săptămâni. Cercetătorii au ajuns la concluzia că sexul poate fi considerat o activitate fizică de intensitate moderată. În urma chestionarelor completate, voluntarii au fost toți de acord că sexul este o activitate mai plăcută decât joggingul.

Sursa: Ziare.com

Distribuie articolul: