Dieta pe bază de scortișoară este una dintre cele mai sănătoase, întrucât îți permite să mănânci diversificat, dar în același timp să arzi caloriile și să-ți ții în frâu foamea. Pentru aceasta, învață să prepari o băutură-minune. Scorțișoara este un condiment bogat în mangan, fier, calciu și fibre, folosit din timpuri medievale pentru vindecarea diareei, a indigestiei și a balonării. În plus, scortișoara previne raspândirea celulelor canceroase, apariția ulcerelor gastrice și contribuie la vindecarea infecțiilor bacteriene.

Observând beneficiile scorţişoarei în diabet, a fost uşor să se spună: „De ce să nu încercăm virtuţile scorţişoarei şi la persoanele care doresc să piardă în greutate?”. Prin urmare, s-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, în principal atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii conţinând scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea, pe care este suficient să o miroşi pentru a îndepărta nevoie de a ronţăi. Poți adăuga şi o picătură de ulei de scorţişoară şi o picătură de ulei de portocală sau mandarină. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, de asemenea, pofta de mâncare, scrie frunza-verde.ro.

Iată cum prepari băutura minune care te ajută să arzi caloriile!
Pune într-o cană jumătate de linguriță de scorțișoară pudră, apoi toarnă peste ea apă fierbinte și amestecă. Lasă apa la răcit, iar când ajunge să fie călduță, strecoar-o și adaugă o linguriță de miere.

Trebuie să reții că mierea nu se adaugă niciodată în apă fierbinte, deoarece devine toxică!