Oamenii de știință au dovedit că putem slăbi dacă mâncăm cu ochii închiși. La această concluzie s-a ajuns printr-un experiment, în urma cărui s-a demonstrat că pe întuneric, oamenii mănâncă mai puțin. Cercetatorii Institutului Karolinska au efectuat un experiment cu un grup de voluntari. Mai multe persoane au fost chemate la masă și li s-a oferit o farfurie de mâncare. În prima instanță, voluntarilor li s-a spus să mănânce în ritmul lor obișnuit.

După două zile, voluntarii au fost chemați iar, dar de data aceasta, au fost legați la ochi și rugați să mănânce. Practic, voluntarii au mâncat pe întuneric, nefiind influențați de cantitatea de mâncare aflată în farfurie, informează lyla.ro.

Participanții au ingerat, în medie, cu 22% mai puțină mâncare când au luat masa legați la ochi, față de momentul în care vedeau câtă mâncare au în farfurie.

Explicația oamenilor de știință a fost că omul este influențat vizual de cantitatea de mâncare pe care o are în tacâm. Mai exact, avem tendința involuntară de a consuma totul din farfurie. În lipsa stimulului vizual, singurul care determină starea de saturație este creierul, care se concentrează strict pe cantitatea de mâncare necesară.

Această descoperire, explică într-un fel, de ce nutriționiștii recomandă să mâncăm din farfurii mici. Din cauză că avem tendința să le umplem farfuria și să mâncăm totul, astfel ne amăgim simțul vizual, dar și creierul. Încă un sfat al specialiștilor este să ne ridicăm de la masă cu o ușoară senzație de foame. Acest sfat este legat de faptul că senzația de saturație apare tocmai după 20 de minute după mâncare.

Distribuie articolul: