N-o să înțelegem niciodată ce ascunde sufletul mamei, până când o să devenim noi înșine mame. Noi știm despre ce vorbesc ele, dar n-o să auzim niciodată despre ce tac. Bloggerul, scriitoarea și mămica Natasha Craig a mărturisit, pentru Huffingon Post, despre ce mamele noastre nu ne vor vorbi niciodată!!

1. A plâns și continuă să plângă foarte mult pentru tine

O mamă niciodată nu-ți va povesti despre lacrimile pe care le-a vărsat de dragul tău. Atunci când a aflat că este însărcinaă, a plâns. Când a născut, a plâns și mai mult. Atuni când te-a văzut, a plâns din nou. Mama ta plânge de fiecare dată când cazi, de fiecare dată când ți-ai arătat mândria, fericirea, suferința, supărarea sau la fiecare zi de naștere a ta. Mamele plâng atunci când avem succes și când avem probleme. Doar că tu nu știi despre asta!

2. Ea, totuși, și-a dorit acea ultimă bucățică de prăjitură. Înainte să apari tu, își permitea să mănânce orice, însă de când are un copil, totul îi revine lui. Mama va fi mult mai fericită dacă va vedea cu câtă plăcere mănânci. 

3. A durut-o foarte mult. Mamele resimt dureri foarte des, dar ele nu vor vorbi mereu despre suferința lor, spre deosebire de copii. A fost chinuită de grețuri, de dureri de spate, de lovituri cu picioarele în organele interne. Dar ce durere a tras când te-a născut. Ce durere simțea când o mușcai de sân, o zgârâiai și o trăgeai de păr. Când erai mic, a lovit-o din supărare, iar ea tăcea. 

4. Ea trăiește mereu cu frică. Se teme pentru viața ta imediat de cum a aflat că vei veni pe lume. S-a temut că poate să te piardă sau că ceva nu va merge așa cum trebuie. Atunci când erai mic, se temea să nu te traumeze, să nu cazi, să nu faci vânătăi, să nu plângi. Mamele se tem mereu de rănile noastre fizice și sufletești. Mamele se tem mereu, chiar și atunci când ești la volanul mașinii. 

5. Ea știe că nu este ideală. Mamele sunt cei mai aprigi critici din lume, ele știu că nimeni nu este ideal, de aceea le vor permite asta și copiilor lor. Față de sine, însă, vor avea mereu cerințe înalte.Ele vor mereu să fie cele ma bune mame din lume și nu-și iartă nici măcar cele mai mici greșeli ale noastre. 

6. Ea te urmărește atunci când dormi. Au existat și nopți în care nu a dormit sau a stat trează până la ora 3.00. Atunci când adormeai, însă, ea nu se culca, ci stătea și te privea. Toate mamele, fără nicio excepție, își privesc copiii atunci când aceștia dorm. Și nu contează cât sunt de obosite.

7. Te-a purtat în brațe mult mai mult timp decât îți închipui. Până când ai învățat să mergi sau să te târăști, doar ea știe cât de mult timp te-a ținut în brațe. Cu tine în brațe, făcea curat, mânca, mergea la magazin sau vorbea la telefon. Chiar și atunci când dormea, te ținea în brațe, iar tu dormeai. 

8. De fiecare dată când plângi, inima ei se sparge în mii de bucăți. Lacrimile tale îi provoacă durere. Cel mai strașnic lucru din lume este să-ți vadă lacrimile. 

9. Vei fi mereu pe primul loc în lista ei. În ciuda tuturor dorințelor sale, ea a jertfit totul de dragul tău. Putea să stea fără mâncare, somn, duș sau odihnă, dacă asta solicita confortul tău. Doar o mamă poate să nu doarmă o noapte, stând cu tine în brațe și apoi să se joace cu tineo zi întreagă.

10. Ea ar trece cu drag prin tot ce a mai trecut. Prin tot acest coșmar, mama este gata să treacă de mii de ori, fără ca să mai stea pe gânduri…

Foto: wrapsbytashi.myitworks.comwasiophotography.com

Distribuie articolul: