Din 2011, deține funcția de Consul onorific al Spaniei în Republica Moldova. Astăzi, Silvia Radu a fost decorată, de către Regele Spaniei și Ministerul de Externe spaniol, cu Ordinul regal „Isabela Católica”, instituit în 1815 de către Regele Ferdinand al VII-lea al Spaniei, în onoarea reginei Isabela I a Castiliei.

Crucea Ordinului Isabela Catolica (Orden de Isabel la Católica Encomienda) i-a fost acordată Silviei Radu de către Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, fiindu-i înmânată la Chişinău de către noul Ambasador al Regatului Spaniei acreditat în România şi Republica Moldova, Ramiro Fernandez Bachiller. Excelenţa Sa, Domnul Ambasador a specificat că Ordinul Isabela Catolica constituie „un omagiu şi o recunoaştere de către Casa regală a comportamentelor civile extraordinare, de care dau dovadă spaniolii şi reprezentanţii altor popoare în beneficiul naţiunii hispanice sau contribuie într-un mod relevant la promovarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre naţiunea spaniolă şi comunitatea internaţională”.

Prima deținătoare din Republica Moldova a acestei distincții consideră că Orden de Isabel la Católica Encomienda este un omagiu adus tuturor profesorilor de limbă spaniolă, care zi de zi muncesc în şcolile şi universităţile din Moldova, promovând cu inima şi sufletul limba şi cultura spaniolă. 

Şi nu în ultimul rând este o recunoaştere a efortului colegilor săi din domeniul antreprenorial, din corpul diplomatic şi societatea civilă, care „lupta pentru libertate, integritate, non discriminare şi democraţie, valori atât de mult ocrotite şi promovate de către Spania pe parcursul întregii sale istorii.”, a spus doamna Silvia Radu.

Decorarea oficială a președintei companiei Gas Natural Fenosa cu titlul menționat mai sus, a avut loc astăzi, la Chișinău, iar la eveniment, Silvia Radu a sosit în compania mezinei familiei Radu – Nicoleta.

Amintim că Silvia Radu este licențiată în filologie spaniolă și a studiat Programul de Management avansat la Universitatea din Navarra, Spania.

Foto: Facebook – Vasile Botnaru, gasnaturalfenosa.md

Distribuie articolul: