Credeam că doar buna genetică și alimentația sănătoasă le ajută pe femeile din Japonia să aibă un ten atât de frumos și elastic. Am aflat recent, însă, că niponele mai ascund un as în mânecă. Este vorba despre epilarea facială cu ajutorul lamelor. Da, multe femei nipone își rad fața, exact cum o fac bărbații. Ce avantaje le oferă această practică, aflați mai jos.

Trendul de epilare facială cu ajutorul lamei de ras s-a născut în saloanele de frumusețe, iar acum este răspândită în rândul femeilor din toată țara. Totuși, între epilarea facială feminină și cea masculină există o deosebire specifică: dacă bărbații își rad doar zonele tenului în care firele de păr cresc mai accentuat, femeile își rad toată suprafața tenului.

Tehnica de ras le conferă femeilor un ten cu textură ca de porțelan, iar acest atu este un etalon împrumutat încă de pe timpurile gheișelor. Procedura a devenit într-atât de populară, că aproape toate saloanele beauty propun acest serviciu în prortofoliul lor de servicii obișnuite. 

Unele nipone își rad fața de 3 ori pe lună, completându-le cu procedurile obișnuite de îngrijire a tenului. Altele recurg la această procedură lunar, iar celelalte preferă să-și radă firișoarele fine de păr facial în fiecare zi, cu propria lamă. 

Din spusele experților niponi în cosmetologie, bărbații au utilizat aceasă tehnică de înfrumusețare cu multe secole în urmă. Crema de ras este hidratantă, dar însuși procesul de epilare acționează ca un adevărat masaj. În afară de firele de păr care sunt îndepărtate, epilarea facială este o tehnică foarte bună de îndepărtare a celulelor moarte de la suprafața pielii. În acest mod, celulele se regenerează mai rapid

Se pare că femeile nu au de ce se teme atunci când utilizează această tehnică, întrucât părul facial este mult mai fragil și nu devine mai aspru după ras. În afară de asta, multe femei încă se mai tem de stereotipul conform căruia după epilare, părul facial crește mult mai rapid. 

„Le spunem clienților noștri că acesta este unul din cele mai sigure secrete ale noastre, cunoscut și la Hollywood deja de mai mulți ani. Marilyn Monroe și Elizabeth Taylor își rădeau fața cu regularitate”, a declarat Mamika Ozaki – un specialist nipon în cosmetologie, potrivit odditycentral.com

Una dintre aceste vedete a declarat următoarele, după ce a mers prima oară la o astfel de procedură: „După terminarea procedurii, mi s-a făcut masaj, după care mi s-a aplicat ser și cremă. Pielea mea a devenit atât de proaspătă și moale, încât m-am gândit să nu mai utilizez cosmetice niciodată. Când am decis să-mi fac un machiaj, make-up-ul se fixa perfect de piele. Rezultatul procedurii durează 2-3 săptămâni, în dependență de calitățile pielii și te particularitățile individuale de creștere a părului.”

Foto: Flickr, bestofbothworldsaz.compopsugar.com

Distribuie articolul: