Delia este una dintre artiștii din România care a evoluat pe scena de la MoldExpo, ieri, la data de 6 septembrie. Drept replică la acuzațiile internauților cu referire la participarea artistei la concert, Delia a venit cu un mesaj pe contul său de Facebook.

Din mesajul postat, delia a anunțat că a fost urmărite de un protestatar până acasă, la București, iar unul dintre intrumentiștii bandului a fost atacat prin metoda „pieingului” (atac cu tort).

(*Semnele de punctuație și ortografia din textul citat a fost păstrat)

Mi-ar placea foarte mult sa intelegeti ca muzica nu e coordonata de politica. Concertul pe care l-am sustinut ieri la Chisinau a fost sustinut in urma unui contract pe care mi l-am respectat. Nu sunt implicata politic nici in Romania, nici in Republica Moldova si nici nu voi fi. Muzica mea este despre iubire, iar un cantaret care isi respecta publicul, isi sustine angajamentele fata de acesta. Va inteleg tristetea care va apasa in aceste zile si ma simt obligata moral sa va calmez sufletele, tocmai din acest motiv mi-as dori sa nu va mai varsati amarul pe artisti. Mi se pare trist si totodata periculos ca un artist sa fie nevoit sa faca o analiza a culiselor, cand noi doar vrem sa aducem bucurie oamenilor prin muzica. Ieri dimineata am fost urmariti de o masina pana acasa, iar unul dintre instrumentistii mei a fost atacat de catre un protestatar prin metoda “pieing” (https://en.wikipedia.org/wiki/Pieing#Political_acts). Nu consider ca prin muzica mea bulversez sau schimb in vreun fel scena politica, asa ca mi-as dori sa se opreasca aceste persecutari si sa intelegeti ca pozitia mea este departe de tot ce se intampla in aceste zile in Republica Moldova.

Amintim că Delia a evoluat la concertul organizat de Unite, paralel cu prostestul de pe Piața Marii Adunări Naționale, alături de colegii său de breaslă Antonia, Alex Velea, Naguale și Kaira.

Distribuie articolul: