Dacă v-aţi gândit că ciocolata poate avea doar culoare albă, neagră şi maro, trebuie să aflaţi că echipele mexicane de la Unelefante, în frunte cu maestrul ciocolatier Jorge Llanderal, au prezentat, recent, o linie de deserturi pline de culoare şi stil. Află în continuare cu ce scop au fost create aceste dulciuri, dar şi cât de trendy arată acestea, în ciuda iluziei optice pe care o produc.

Noua ciocolată produsă de Unelefante Artisan Chocolate pare a fi stropită cu vopsea tehnică, însă aceasta e doar o iluzie inventată de creatori.

Potrivit theneeds.com, batoanele de ciocolată, denumite Pollock”, au fost inspirate, de fapt, din expresionismul abstract al pictorului american Jackson Pollock.

Se spune că acest desert ”artistic” este profund inspirat din cultura mexicană și că ar fi cel mai frumos baton de ciocolată din lume.

În aceste “opere de artă”, concentraţia de cacao columbiană este de 55%, iar untul de cacao este completat, creativ, de o serie de adaosuri delicioase, printre care: petale de flori, confiate, cardamon, fistic sau caise uscate.

În magazinele Unelefante, din Mexic, nu se vând bibelouri, ce mici creații artistice și dulci.

În opinia ceatorilor, aceste deserturi au capacitatea de a genera o experiență de neuitat și a aduce zâmbetul pe fața oamenilor care o cumpără.

Pe de altă parte, prin această ciocolată se promovează arta în spațiul mexican.

Foto: stupiddope.com,darqx.tumblr.com, Facebook.com.

Distribuie articolul: