Multe video cu instrucțiuni pentru machiaj există, și majoritatea sunt destinate femeilor, bărbații fiind ignorați din acest punct de vedere. Machiajul bărbătesc se afla pe un tărâm atât de îndepărtat, încât este purat de vedete la ocazii speciale doar. Un blogger încearcă să schimbe acest lucru, și oferă intsrucțiuni pentru aplicarea machiajului bărbătesc.

Indiferent de scopul machiajului, fie că este folosit pentru a uniformiza nuanța pielii, fie pentru a acoperi careva imperfecțiuni, totuși este un tabu pentru majoritatea reprezentanților sexului puternic.

Jake Jamie Ward, un beauty blogger, vrea să schimbe acest lucru, și a trecut de la înregistrările video, la fapte concrete, schimbând viețile a câtorva bărbați ce suferă de boli ale pielii.

collagehu

Jake nu este primul bărbat care se machiază, dar cu siguranță este unul dintre prea puținii ce poate oferi acel machiaj natural și firesc bărbaților. Iar odată cu acest lucru, oferă și un avânt al încrederii în sine.

collageb

El a ales câțiva bărbați cu un ten problematic, pentru a demonstra cât de armonios se poate încadra un fond te ten și pudra pe tenul unui bărbat.

collageuio

Pentru a-l vedea în acțiune, urmăriți acest video în care Jake demonstrează fiecare etapă de aplicare a machiajului:

Bărbatul începe în mod obișnuit, prin a-și hidrata tenul.

Cu toate că se știe că cicatricea este ca o podoabă pentru un bărbat, totuși Jake Jamie alege să și le uniformizeze un pic cu ajutorul unui produs de machiaj.

O atenție sporită este caordată micilor erupții, acestea sunt acoperite cu o cantitate minusculă de corector. Totuși, nu fiecare aluniță sau erupție este acoperită, pentru că, spune Jake, „acestea sunt parte din chipul oricărui om, iar dacă vrem să parem naturali, acestea nici nu trebuie acoperite.” Astfel, tenul perfect va căpăta mai multă credibilitate.

Secretul machiajului natural pentru bărbați pare a fi nasul, peste care nu se aplică mai mult fond de ten decât a rămas pe burete. Autorul spune că nasul cu puțină roșeață este elementul firesc al feței bărbătești, astfel, machiajul pare natural.

Sprâncenele se conturează ușor cu un creion, oferindu-le doar o ușoară umbră.

Partea feței care trădează stratul de machiaj este ochii. Jake James nu a aplicat nicio picătură de fond de ten sau corector pe zona din jurul ochilor, pentru ca machiajul să pară cât mai natural.

collageft

Foto: dailymail.co.uk