Încă din timpurile străvechi, tatuajele cu henna, pe corpurile oamenilor, reprezentau ritualuri sacre în țările din Asia. Această expresie a artei a atras atenția în special unor pictori din Canada, care s-au gândit să ajute femeile care luptă cu cancerul, să renunțe la peruci și să-și înfrumusețeze scalpul cu aceste tatuaje magnifice.

În acest mod, fotograful Frances Darwin, împreună cu o serie de artiste-pictorițe voluntare, au lansat proiectul canadian ”Henna Heals”.

”Misiunea noastră este de a da putere femeilor trecute prin chimioterapie, să devină din nou frumoase și încrezute în sine, prin intermediul artei” – asta spun organizatorii acestui proiect social-artistic. De notat, însă, că tatuajele cu vopsea din henna sunt temporare și pot fi renovate, după ce se șterg.

Prin acest ”ritual”, susțin femeile trecute prin experiența cancerului, ești ajutat să te tratezi nu doar fizic, ci și sufletește. Aceste femei se redescoperă pe sine, chiar dacă și-au pierdut podoaba cu care se mândrește fiecare femeie în parte.

”Am început cu o echipă de 5 femei din Canada și am ajuns la o echipă cu peste 150 de artiști independenți, din întreaga lume. Dacă sunteți inspirați de munca noastră, ne puteți ajuta cu o donație” – asta mărturisesc voluntarii, pe pagina lor web: hennaheals.ca.

Pe scalpul femeilor care se adresează la ”Henna Heals” se ivesc adevărate opere de artă. Pe lângă ornamente și forme, pictorii mai desenează, din henna, și cuvinte cu mesaje inspiraționale.

Foto: hennaheals.ca

Distribuie articolul: