Pentru că respectă tradițiile neamului nostru și pentru că și-au dorit mereu o sărbătoare de familie în stil tradițional, Familia Fiodorov-Ganea a decis ca toată lumea care participă la botezul fiicei lor, de la micuță și până la nani să poarte straie naționale. Vezi cum arată bebelușa Delia, de doar o lună în ie și catrință.

Micuța Delia

Părinții fetiței, Nicoleta Fiodorov-Ganea, dansatoare și profesoară de dans și soțul ei, Ruslan Ganea, colaborator al Ministerului Afacerilor Interne au vrut să poarte costume naționale încă la nunta lor. Cum timpul nu le permitea să schimbe două ținute, soții au decis să lase acest moment pentru botezul unui copil. Delia a fost cea norocoasă, mai cu seamă că ia și catrința micuței s-au cusut încă înainte ca ea să se nască.

 Delia si nasha

Delia cu nana

“Asta e tradiția noastră, înainte așa mergeau toți la sărbătoare, la nuntă și la botez, așa că noi am decis să ne facem o adevărată sărbătoare tradițională. Ne gândeam încă la nuntă la așa ceva, iată că abia la botezul copilului am implementat”, ne-a declarat Nicoleta, mama fetiței. “I-am cusut Deliei costumul cu o lună înainte să se nască, iar meșterița a aflat prima cum se va numi fetița noastră. La botez deja, nașa familiei, Daniela Vacarciuc a ținut să cumpere ea primul rând de haine al finuței, pentru a i-l dărui după botez și a achitat ia și catrința”, ne-a povestit mama.

Delia la parinte

Nasii cu finii

Nicoleta este profesoară de dans și, având costumele elevilor săi, i-a fost foarte ușor să le propună invitaților de la botez. “Toți și-au dorit și au fost foarte încântați să poarte costume tradiționale. Unii chiar pentru prima dată au îmbrăcat un costum popular”, ne-a spus Nicoleta. Delia este al treilea copil în Familia Ganea, iar frații mai mari, Nicoleta și Sergiu, mici dansatori și ei, au purtat costumele în care dansează pe la competiții.

 Fratii Ganea

Nașii familiei Ganea, Daniela și Iurie Vacarciuc i-au susținut pe fini în alegerea făcută și au purtat cu mare plăcere catrința și ia, cămașa și bondița românească.

Foto: Arhivă de familie

Distribuie articolul: