Despre femei care au reușit să supraviețuiască incendiilor care le-au ars de vii, s-au scris multe istorii, dar povestea australiencei Dana Vulin te lasă într-adevăr cu gura căscată. În urmă cu doi ani și jumătate, gelozia unei femei i-a ars pielea de pe 60% din suprafața corpului. După atâta timp de tăcere și refugiu sub măști și bandaje, Dana și-a arătat chipul cicatrizat și a uimit o lume întreagă cu îndrăzneala și pofta sa de viață.

În 2012, petrecerea la care participa Dana Vulin a avut un sfârșit tragic. Ajunsă deja acasă, tânăra de 28 de ani a deschis ușa, iar peste prag o aștepta una din femeile care participaseră la aceeași petrecere. Fără ca să-și dea seama că femeia a venit a să-și verse mânia și gelozia, Dana a deschis, însă a fost scăldată imediat cu alcool etilic. Toate s-ar fi terminat bine dacă femeia nemulțumită de cochetăriile Danei n-ar fi aruncat peste ea și un chibrit aprins… 

Suprafața corpului Danei a fost arsă în proporție de 60%, iar spitalizarea a fost pur și simplu indispensabilă. Niciun medic nu s-ar fi așteptat că va suporta durerile insuportabile ale schimbării zilnice de bandaje, însă tânăra a rezistat. Între timp, Natalia Dimitrovska – cea care a incendiat-o pe Dana, a fost condamnată la 17 ani de pușcărie.

Atacul brutal la care a fost expusă Dana Vulin i-a lăsat leziuni incompatibile cu frumusețea pe care o stăpânea înainte de accident. Pielea femeii a suportat zilnic, în acești doi ani și jumătate, sesiuni de fizioterapie, care i-au ajutat să-și regenereze pielea.

Imediat după tratamentul regenerativ al epidermei afectate, pe fața Danei a fost identificat un exces de celule canceroase, însă intervențiile imediate au eliminat orice suspecție de cancer. 

Nici în visele cele mai îndrăznețe, nici pentru o secundă nu m-am gândit că aș putea să mă privesc din nou în oglindă. Dar de fapt, știți ce? Sper că lumea îmi va vedea acum cicatricile, pentru că ele sunt o parte din mine acum. Atâta timp când am avut masca, m-am simțit un nimeni și un nimic fără niciun chip. Eram bej și nu aveam nicio expresie facială”, mărturisește Vulin, pentru portalul australian news.com.au.

Pentru The Daily Mail, Dana a spus: „Ar fi fost mai ușor să mor, dar n-am căutat niciodată o cale prea ușoară”. Potrivit aceleiași surse, femeia a suportat peste 30 de intervenții chirurgicale serioase pentru reabilitarea celor 2/3 de ten ars.

Momentul în care Dana și-a scos masca și bandajele a fost transformat într-o adevărată campanie care s-a născut prin intermediul rețelelor de socializare.

Pe pagina de Facebook, de exemplu, a fost creată și o pagină denumită „Dana Vulin’s reveal”, destinată anume „revenirii” la viața publică a Danei.

Pentru relansarea sa ca și femeie puternică în spațiul public australian, Dana a fost pregătită de către designerul Betty Tran. A participat la o prezentare de modă în care vedeta a fost numai ea. 

Odată cu reafirmarea sa, Dana le-a mulțumit tuturor oamenilor care au ajutat-o să se reabiliteze: mamei, surorii, dar și tuturor necunoscuților care s-au rugat pentru sănătatea sa. 

Foto: news.com.au

Distribuie articolul: