Alexandra Grosu are 21 de ani, iar de patru luni este mămica unei fetițe adorabile - Polina. Acum doi ani, inspirată din spațiul virtual, a decis să ințieze o mică afacere, care astăzi prinde contur și tot mai multă popularitate. Alexandra face brioșe personalizate pentru orice ocazie. Și dacă atunci când a început să-și realizeze ideea, stătea ore își șir la bucătărie... noaptea, astăzi, o face de dragul micuței sale. Mai multe despre pasiunea ce a devenit între timp un job, ne-a povestit într-un interviu marca Ea.md.

Alexandra, astăzi, tot mai multe mămici își descoperă diverse talente, pasiuni și inițiază o mică afacere. Zi-ne de unde a apărut în cazul tău ideea de brioșe personalizate?

Am preluat ideea brioșelor personalizate de peste hotare. Acum trei ani, în urma căutărilor unui cadou deosebit, am văzut o poză cu brioșe frumos decorate. Mi-a plăcut mult ideea, dar nu am găsit pe cineva care ar putea realiza. Atunci, totul a rămas la nivel de idee. Ulterior, am călătorit în Franța împreună cu soțul și am vizitat o mulțime de patiserii cu prăjuturi și cupcake-uri apetisante, iar când am revenit în țară, am decis ca, în sfârșit, să-mi aduc visul la realitate.

capture-20170824-100456

Dar maternitatea a contribuit în vreun fel la apariția noilor idei referitoare la mica ta afacere? Te inspiră micuța ta?

Da, într-o oarecare măsură. Am ales să fac brioșe cu mult timp înainte de a deveni mămică. Cu siguranță, însă de când o am pe fiica mea sunt mai perfecționistă în tot ceea ce fac, iar gătitul brioșelor nu e o excepție.

Astăzi, copilașii au nevoie de mare atenție. Spune-ne când reușești să dedici timp și pasiunii tale pentru cofetărie?

Într-adevăr, cei mici sunt mereu în cătare de atenție. Acum câțiva ani, când eram studentă, pregăteam brioșele noaptea, lucru pe care, în mare parte, îl repet și astăzi. De obicei, noaptea e momentul ideal pentru asta, sau atunci când micuța e în grija cuiva.

Astăzi, internetul abundă în imagini absolut delicioase, cu diverse deserturi. Preiei anumite modele din aceste surse sau toate sunt creații proprii?

De fapt, majoritatea sunt creații proprii, dar mă inspir și din ceea ce găsesc în spațiul virtual. Uneori și clienții sunt cei care vin cu diverse idei personale, pe care mie nu îmi rămâne decât să le pun în aplicare.

Brioșele made by Alexandra Grosu arată de-a dreptul superb și sunt extrem de originale. Cum sunt la gust și ce produse folosești pentru a le găti?

Vă mulțumesc mult pentru apreciere! Dacă preferați dulciurile, cu siguranță vă vor plăcea brioșele Sweet Gifts. Prefer să mă conduc după rețeta clasică a brioșelor. Mereu utilizez ingrediente naturale, cu excepția colorantului alimentar pe care îl folosesc la decor.

12734127_1544940909138185_2648285334718726457_n

De când ai au adus-o pe lume pe fetița ta, obișnuiești să postezi tot mai mult imagini în care apare ea. E deja un mic model, o fashionistă încă din primele luni de viață. Are o garderobă atât de bogată?

Garderobă bogată e puțin spus. Are o garderobă imensă, ador să îi procur hăinuțe, lucru pe care îl fac și buneii. Cât despre fotografii, îmi place mult să o surprind în cele mai dulci ipostaze.

Se spune că o afacere este de succes atunci când ambii membri ai familiei „colaborează” în acest sens. În cazul tău, soțul te susține în ceea ce faci? Dar care sunt cei mai mari critici ai tăi?

Cu siguranță! Familia și soțul mă susțin în toate și mă ajută mereu. Mama a fost cea care nu dormea nopțile alături de mine și îmi lăuda primile comenzi. Cei mai mari critici ai mei sunt tata, sora și soțul. Sunt persoanele care își exprimă părerea direct și sincer. Cu ajutorul lor evoluez și tot ei mă apreciază. Le mulțumesc enorm pentru sprijinul acordat. Nu știu dacă îmi pot exprima în cuvinte toată recunoștința pentru tot ce au făcut pentru mine. Doar datorită familiei am îndrăznit să îmi îndeplinesc visul.

Alexandra, pe viitor dorești să îți extinzi afacerea și cu alte produse sau rămâi la brioșe? Prin ce îți propui să surprinzi?

Cred că totuși mă voi axa în continuare pe brioșe și voi încerca să surprind cu modele noi. Dar nu exclud ca în viitorul apropiat să pun în practică noi idei.

Dragă Alexandra, îți mulțumim pentru acest interviu și îți dorim multă baftă în dezvoltarea micii tale afaceri!

Foto: Instagram.com, Sweet Gifts Moldova