Olga Costina, locuitoarea unui sătuc din Krasnodar (Rusia) a decorat fațada propriei case într-un mod neobișnuit. Pensionara a îmbrăcat exteriorul locuinței sale într-un mozaic obținut din capace de la sticle de plastic. În total aceasta a folosit peste 30 de mii de capace de diferite culori. Casa Olgăi Costina a devenit o atracție turistică pentru localitatea în care trăiește. Oliga Costina a mărturisit pentru ziarul ”Kulturologia” că totul a început dintr-o pasiune de-a colecționa capace din plastic, mai frumoase, deosebite și colorate. Atunci când numărul acestora devenise destul de mare, proprietara colecției nu avea loc unde să le mai păstreze și a hotărât să le folosească într-un mod util și plăcut. Așa i-a venit pensionarei ideea de-a ”îmbrăca” casa în care locuiești cu aceste capace, obținând un mozaic ce formează imagini din desene animate, motive naționale sau pur și simplu compoziții drăguțe și colorate. În total în acest scop au fost folosite peste 30 de mii de capace.

Tehnica de obținere a acestui mozaic neobișnuit, e una foarte simplă și totodată complicată pentru că implică minuțiozitate și multă răbdare. Fiecare capac din plastic este fixat de fațada casei cu ajutorul țintelor. Pe lângă faptul că locuința Olgăi, care e destul de veche, după decorare arată mult mai colorată și mai frumoasă, specialiștii susțin că acest mozaic este și un izolator ce împiedică umezeala să pătrundă în pereții casei, care sunt acoperiți cu lemn.

Proprietara casei indedite mărturisește că locuința ei a devenit o atracție turistică atât pentru ruși, cât și pentru oamenii din străinătate. Aceasta surprinde deseori priviri uimite la poarta sa, care îi admiră lucrarea neobișnuită.

Neobușnuitul mozaic e și o metodă ”verde” de a redecora o casă veche, care aduce beneficii estetice, totodată fiind și un bun izolator, dar e și o soluție ecologică, plasticul fiind unul din cele mai poluante și greu degradabile materiale.

Distribuie articolul: