Povestea Tuniciei Hall, newyorkeza care a suferit o hemoragie cerebrală și a uitat o parte din amintiri, a făcut deja înconjurul lumii. Acum două zile, portalul american abcnews.go.com aducea la cunoștință mai multe detalii despre cum soțul Tuniciei a ajutat-o să-și recupereze amintirile din cea mai importantă zi din viața lor – ziua nunții!

Atunci când și-a revenit de după hemoragie, Tunicia Hall și-a recunoscut pe deplin soțul, însă nu avea nici cea mai vagă amintire despre cum a fost ziua nunții lor. Atunci, Raleigh Hall, soțul Tuniciei, a pus la cale un plan genial pentru a o ajuta!

Primul lucru pe care l-a făcut Raleigh a fost acoperirea pereților odăii în care stătea Tuncia, cu zeci de fotografii din ziua nunții. Asta, deoarece „pentru pacienții cu leziuni ale creierului, fotografiile și interacțiunea constantă cu familia pot provoca amintirile”, după cum a declarat și doctorul Richard Temes, de la Spitalul Universitar North Shore.

Bărbatul a decis, în acest mod, să o impună pe Tunicia să intre în contact neîntrerupt cu toți oamenii care o iubesc și care i-au fost mereu aproape, iar minunea s-a întâmplat. 

„Imaginile m-au ajutat. M-am uitat zile întregi la poze, iar amintirile mi-au revenit”, mărturisește acum Tunicia. Un alt detaliu important, care a ajutat-o pe femeie să-și recupereze amintirile din ziua nunții a fost interacțiunea directă cu mai multe persoane apropiate, pe care Tunicia le-a avut aproape în ziua nunții.

Marți, spitalul la care a fost internată Tunicia a organizat o conferință de presă pentru a povesti lumii întregi despre cazul mirculos de recuperare a amintirilor cu ajutorul stimulării memoriei. 

Mai mult decât atât, autoritățile de la spital i-au pregătit femeii și un tort de toată frumusețea.

Chiar dacă mai suferă de spasme musculare și își coordonează cu greu mișcările corpului, femeia mărturisește cu inima deschisă că memoria ei s-a recuperat complet. 


More ABC news videos | ABC Entertainment News

Foto: abcnews.go.com 

Distribuie articolul: