Centrul de Cultură SPACE se poate lăuda cu trei locuri de frunte în finala Campionatului Mondial IDO Hip-hop, Electric Boogie și Break dance 2015, desfășurat zilele acestea în Italia, orașul Rimini. Dansatorii moldoveni s-au întors cu două locuri de 6 și unul de 3, dintr-o competiție în care au participat peste 3000 de dansatori.

Ieri s-a încheiat în Italia IDO World HipHop, Electric Boogie and Break dance Championships 2015, desfășurat în orașul Rimini în perioada 21-25 octombrie. Trupa Space, care a participat la toate categoriile din concurs, s-a ales cu mai multe premii în finală, iar în cumul, au clasat Moldova pe locul 6 printre țările participante la acest concurs.

image

 

space

La categoria Break dance solo, Gheorghe Păpușoi a adus Moldovei locul 3. Aceeași categorie, doar că duet, a clasat Moldova pe locul 6 prin cei doi dansatori: Lana Carauș și Alexandru Mudrighel (juniori). La categorie adulți în grup mic, Space a luat locul 6. Menționăm că în competiție au fost înscriși peste 3000 de dansatori din țări precum: Polonia, Olanda, Germania, Rusia sau Africa de Sud.

image

image

Precizăm că această competiție a fost organizată de IDO, organizație unde Moldova este membru deja de câțiva ani. În 2007,  Republica Moldova a ieșit în finala aceluiași concurs, organizat în Saint-Petersburg – РУССКИЕ звезды World Cup  2007, ocupând locul 1 la categoria grup mic adulți hip-hop (echipa de băieți) și locul 4 la categoria hip-hop grup mic, adulți (echipa de fete), care atunci au luat aurul. În același an, la Hip-hop World Championship din Bremen Germania, Trupa SPACE s-a clasat pe locul 7 în finală, la categoria grup mic adulți hip-hop.

Centrul de Cultură SPACE are la activ zeci de premii naționale și internaționale în domeniul dansului sportiv modern, ca trupă și ca soliști dansatori.

Foto: Arhivă personală

Distribuie articolul: