Fiecare femeie are nevoie de un spațiu pentru intimitate, în care să se odihnească de grijile cotidiene și să se dedice în exclusivitate doar sie. Peste ocean, a luat naștere o tendință interesantă: femeile își construiesc niște odăițe speciale în curtea casei și distribuie fotografiile acestora pe rețelele sociale.

„She Sheds” este cămara frumos amenajată, în care orice femeie se poate retrage fără ca să fie nevoită să plece de acasă. E departe de casă și în același timp aporoape de ea. Există și poziții conform cărora aceste mici și drăgălașe locuințe ar fi făcute pentru ca „soțiile să se odihnească de soți”.

Aici, femeia nu va fi torturată de priviri străine și nici deranjată, pentru că se va afla în intimitate. Femeile decorează aceste case după bunul lor plac. Deși este mic, în interiorul încăperilor micuțe poate încăpea cu ușurință o masă cu oglindă sau fără, cel puțin un scaun și un pat cu perne pufoase.

Nu mai pomenim de cărți. Anume aici femeile se retrag, ca să citească în liniște și să savureze fiecare cuvânt citit. În acest mic loc de refugiu, femeile mai păstrează și cele mai scumpe amintiri – desene ale copiilor, plante sădite în ghiveci, scrisori și alte lucruri prețioase. Unele adepte ale acestei mici cămări pentru relaxare susțin că și-au construit căsuțele pentru a-și salva căsnicia și a-și reîncărca bateriile. 

Da, e un teritoriu interzis pentru copii și bărbați. E zona ei și trebuie să fie respectată! Bucurați-vă și voi de aceste încăperi pline de liniște, alint și culoare.

Foto: Instagram

Distribuie articolul: