Compușii chimici din legume cresc performanțele sportive. Cercetătorii afirmă că sfecla roșie este secretul succesului la Jocurilor Olimpice din acest an, anunță Daily Mail. 

Anul acesta, întreaga societate britanică este preocupată de Jocurile Olimpice de la Londra, care vor avea loc în vară. Iar cercetătorii locali profită de ocazie pentru a face noi observații legate de performanța sportivă și alimentație în tot felul de studii, spre deliciul presei.

Astfel, o echipă de oameni de știință au descoperit că sportivii care mănâncă o sfeclă roșie coaptă înainte de cursă, alergă mai repede decât concurenții lor. Aceștia argumentează că legumele cu rădăcină purpurie s-au dovedit a conține niveluri crescute de substanțe chimice, numite nitrați, care stimulează performanțele sportive.

Explicația științifică e simplă: nitrații conduc la lărgirea vaselor sangvine și la îmbunătățirea ofertei de oxigen din mușchi.

În ideea că astfel îi vor convinge să introducă mai multe legume în alimentație, oamenii de știință britanici le sugerează adulților să bea zilnic suc de sfeclă roșie, pentru că acesta are un efect puternic asupra vitalității și a rezistenței, precum și asupra scăderii tensiunii arteriale.

Echipa Olimpică Londra-2012 din Republica Moldova este formată din șase persoane, dintre care trei participă la probe de alergat. Nu știm dacă sportivii moldoveni vor profita de sfaturile specialiștilor britanici, dar noi vă invităm să încercați câteva rețete de sucuri și coctailuri cu sfeclă recomandate de expertul nostru în nutriție.  

Distribuie articolul: