Pentru Alina Cotta secretele unui păr frumos și sănătos sunt „uneltele” meseriei sale. Alina este hairstylist și caută, în permanență, să pună în valoare frumusețea naturală a femeii, să-i scotă în evidență acele trăsături speciale, sau, dimpotrivă, să-i ascundă micile imperfecțiuni.

 

Și pentru că, toate femeile își doresc un păr bogat, strălucitor, stilistul a dezvălui câteva trucuri care să ne ajute.

Forma perfectă a feței este cea ovală și deci este forma spre care tindem atunci când ne facem o tunsoare sau ne aranjăm părul.

Dar nu toate femeile au fața ovală. Multe dintre ele s-au nascut cu o față rotundă. Fața rotunda este mai plina, are acel aspect tineresc si este lipsita de unghiuri ascutite. Dacă lățimea feței tale este aproape aceeași ca și lungimea, fruntea și bărbia sunt rotunde, pomeții sunt slab conturați, dar relativ lați, atunci înseamnă că te încadrezi în categoria celor cu forma feței rotundă.

Cum îți aranjezi părul dacă ai fața rotundă?

Secretul constă în a distrage atenția privitorului de la rotunjirea feței și pentru asta ai la dispoziție diverse trucuri pe care le poți folosi atunci când alegi o tunsoare sau coafură.
Îți recomandă câteva tunsori și coafuri chic care se vor potrivi perfect chipului tău, indiferent că ești adepta părului lung, mediu sau scurt.

Cel mai bun mod de a purta părul lung sau foarte lung atunci când ai fața rotundă, este de a adăuga trepte din tunsoare, straturi texturate care să ofere mișcare părului. Un breton ușor, care poate fi aranjat pe o parte se potrivește cel mai bine feței rotunde. Evită bretonul foarte drept pe frunte, dacă dorești însă să optezi pentru un astfel de breton, la capete trebuie să fie coborat puțin pentru a alungi trăsăturile feței. Valurile ușoare în partea de jos a părului, îți vor face gâtul mai lung pentru că adaugă volum în partea inferioară și se obține un echilibru perfect.

Din tunsoare trebuie să obții un efect optic de alungire a feței, de aceea dacă ai părul mediu si îți dorești o formă de bob a tunsorii, cea mai inspirată alegere e acel bob lung în față, care sa coboară de la linia maxilarului cel puțin 4-5 cm.

Poți alege o cărare pe mijloc, pentru că în acest fel vei atrage atenția către partea centala a feței și nu către rotunjimea pomeților. Evită orice formă de tunsoare în care liniile se opresc în jurul obrajilor. Îți poți păstra părul într-o formă dreaptă sau îl poți ondula lejer, cât mai natural.

Tunsoarea pentru părul scurt, atunci când ai fața rotundă, îți da acel look tineresc, mereu fresh. Dacă îți dorești o tunsoare potrivită pentru părul scurt, alege un păr cât mai texturat deoarece va difuza rotunjimea. Nicio tunsoare care adaugă volum în părțile laterale nu este potrivită. Orice tunsoare și styling trebuie să adauge înălțime și nu lățime.

Evită o tunsoare foarte scurtă care îți lasă fața descoperită și fără volum în partea de sus. Un breton asimetric și texturat, volum în creștet și fără volum în părți, în modul acesta vei obține un look perfect.

Distribuie articolul: