Pentru că mulţi oameni lasă cumpărăturile de Paşti pe ultima sută de metri, comercianţii rămân cu marfa veche pe rafturi, dar o vând sub etichete "proaspete". Uite cum trebuie să alegi corect carnea de miel, pentru a fi sigur că nu este expirată.

Cum alegi corect carnea de miel. Nu de puţine ori ni se întâmplă să mergem în pieţe după carnea proaspătă şi să ajungem acasă cu ea pentru a constata că emană un miros nu tocmai plăcut. Pentru a evita astfel de situaţii, specialiştii de la Protecţia Consumatorului ne recomandă să ne folosim de simţurile olfactive şi cele vizuale atunci când alegem mielul de Paşte, scrie Teotrandafir.ro.

Şi pentru că mulţi comercianţi au tendinţa de a îmbunătăţi aspectul fizic al produselor expuse, este indicat să pipăim şi textura cărnii, pentru a fi siguri că nu cumpărăm o bombă care să ne dea mai degrabă o indigestie decât poftă de sărbătoare.

Astfel, este nevoie de multă atenţie atunci când cumpărăm carne de miel, care în niciun caz nu trebuie să fie luată deja congelată, pentru că nu avem garanţia termenului de valabilitate expus. De obicei, mielul proaspăt are la suprafaţă o peliculă subţire, uscată, iar atunci când este tăiată, carnea prezintă un aspect lucios şi uşor umed. Chiar dacă o achiziţionăm din supermarket sau din piaţă, carnea trebuie să aibă la suprafaţă o culoare roz, iar interiorul roşiatic.

Carnea proaspătă de miel poate fi testată şi prin pipăit, astfel că la o apăsare cu degetul, urma trebuie să dispară repede, semn că mielul a fost sacrificat recent, iar textura muşchiului s-a păstrat fermă şi elastică.

Putem recunoaşte carnea de miel proaspătă şi după grăsimea de pe aceasta, care ar trebui să fie albă şi compactă. Mielul ideal de Paşte are cel puţin 12 kilograme, asta pentru că, cei sacrificaţi sub această greutate au un conţinut mare de apă, iar în momentul în care va fi preparată, carnea se va micşora considerabil.

Distribuie articolul: