Deseori femeile adorm cu machiajul pe față ceea ce afectează grav tenul. Atâta timp cât ne culcăm cu machiajul pe față, porii se înfudează, iar glandele sebacee formează o secreție mai intensă și atunci tenul devine mai gras.

Olesea Gurduza ne-a vorbit despre importanța demachierii înainte de somn:

Chiar dacă obișnuiești să te demachiezi înainte de somn, acest lucru nu este de ajuns. Pregătirea tenului pentru somn ar trebui să fie mult mai complexă. Nu e suficient să aplici lichidul demachiant. După asta mai e nevoie să aplici un spumant de curățare, apoi se clătește cu apă călduță, iar la final, se recomandă aplicarea cremei hidratante.

Uită de săpunul simplu

Multe femei practică demachierea tenului cu săpun simplu, motivând că astfel se curăță mai eficient porii. Uită de acest mit.

Dacă e să vorbim despre săpunul simplu, igienic, utilizat pentru mâini, el distruge PH-ul natural al pielei, deci distruge acele uleiuri pe care le secrete fața, care protejează epiderma pielei. Și atunci apar complicații nedorite. Se recomandă ultilizarea produselor destinate doar pentru curățarea tenului.

Care uleiuri pot fi aplicate pe față și care nu 

Uleiurile au un efect miraculos asupra pielei, mai ales când sunt aplicate pe față. Chiar și așa nu toate uleiurile pot fi aplicate pe ten.

Sunt doar câteva uleiuri care se permite să fie aplicate pe față. Cele mai eficiente sunt uleiurile de migdale și ricin.

Atenție! Uleiul nu se lasă aplicat pe față pe noapte. Înainte de somn întinde o cantitate mică de ulei pe ten, doar pentru 10, 15 minute, apoi cu un prosop cu apă călduță îndepărtează-l de pe față. Dacă uleiul este lăsat peste noapte, pielea va avea de suferit și în scurt timp porii se vor înfunda.

Află și De ce trebuie să îți faci curățarea tenului la cosmetolog! „Micșorarea sau dilatarea porilor este un mit” (Video)