Nu întotdeauna un copil se naşte într-o familie completă, alături de ambii părinţi. Dar acest lucru nu înseamnă, neapărat, că acesta copil nu are şanse să fie fericit. Destinul său este în mâinile mamei sale, în decizia ei de a-l păstra lângă ea, de a-l creşte cu dragoste în familie. Atunci când descoperă că fiica lor este însărcinată, nefiind căsătorită, unii părinţi sunt împotriva copilului încă nenăscut și o obligă sau o „sfătuie” să avorteze. Dacă se întâmplă să te pomeneşti într-o asemenea situaţie, important este să nu permiţi rudelor să decidă în locul tău. Numai tu poţi hotărî dacă vei avea puteri să-i creezi un viitor propriului tău copil, fiindcă este vorba despre viaţa ta şi a copilului tău.

Tu trebuie să te gândeşti că, să naşti un copil nu este un eveniment trist, nu e o tragedie, fiindcă nu pierzi un om drag, ci aduci pe lume unul, pe care îl vei iubi din tot sufletul. Gândeşte-te că o altă femeie, în locul tău şi-ar dori unul, dar nu poate să-l aibă.

În asemenea situaţii, cel mai util ce poţi să faci e să ceri sfatul specialiştilor, care cu siguranță te va ajuta. Sunt multe femei, care în perioada incipientă a sarcinii sunt dezorientate şi se simt neputincioase. Fiecare dintre noi, indiferent dacă e căsătorită sau nu, are nevoie de sprijin atunci când în viaţa ei apare copilul. Fiecare femeie are nevoie de o perioadă de acomodare cu rolul ei nou, de mamă, iar pentru asta este bine ca lângă ea să fie persoanele potrivite.

Un sfat recomandat de specialişti este să încerci să te ajuţi în primul rând tu singură, în cel mai uşor mod, dar care dă rezultate eficiente. E bine să începi să citești cărţi scrise de femei de succes care, la rândul lor, au trecut prin multe greutăţi, chiar asemănătoare cu ale tale.

O altă soluţie ar fi şi încadrarea în grupuri de persoane total necunoscute pentru tine. Poţi merge la diferite expoziţii, la fitness, este absolut necesar să-ţi ocupi timpul cu activităţi care să-ţi trezească plăcere şi satisfacţie.

Ideea cea mai importantă este ca tu să conştientizezi faptul că dacă astăzi eşti mamă singură nu înseamnă că aşa vei fi toată viaţa. Nu e uşor să creşti singură un copil, dar nu e nici imposibil. Mulţi dintre noi cunosc mame singure, care au fost în stare să crească un copil de care să fie mândre. În viitor, vei găsi, neapărat, persoana care va fi fericită alături de tine şi de copilul tău. Iată de ce contează, mai întâi de toate, să ştii să treci peste perioadele mai grele ale vieţii cu fruntea sus, pentru că mai apoi să nu regreți, ci dimpotrivă, să fii răsplătită.

Întotdeauna, cel mai important este copilul.

Distribuie articolul: