Atunci când te hotărăști să îți faci o schimbare radicală de look, prin vopsire sau decolorare, trebuie să fii conștientă că părul tău va necesita o îngrijire aparte. Nu e de ajuns să mergi o singură dată la salon și după, să te aștepți să ai o coafură perfectă, la fel cum vezi în reviste.

Hair stilistul Silvia Darii a oferit pentru Revista noastră, o serie de sfaturi personale pentru părul degradat sau vopsit.

 1. Părul degradat sau afectat după vopsire are nevoie de o îngrjire cu măști bogate în substanţe hrănitoare, bazate pe uleiuri naturale, proteine și vitamine. De asemenea, este binevenită aplicarea măștilor naturale si a capsulelor de vitamina A și E. Puteți cumpăra uleiuri de măsline, cocos, ricin și jojoba (o capsulă pentru o aplicare).

DE REȚINUT! Măștile se aplică în funcție de nivelul de degradare a părului, timp de două sau trei săptămâni sau chiar o luna, cu frecvența de două ori pe săptămână. Apoi se recomandă aplicarea măștii doar o dată pe săptămână, timp de o lună, iar ulterior faceți o pauză de două, trei săptămâni.

2. După fiecare spălare, ar trebui să aplicați pe părul umed, ulei protector care previne capetele deteriorate.

3. După spălare, recomand să evitați uscarea părului cu aparatul uscător sau dacă nu puteți renunța la el, atunci folosiți-l la temperatura și viteza medie.

4. Majoritatea femeilor își piaptănă părul imediat după spălare. Recomand pieptănarea părului doar atunci când este uscat. Asta, pentru că atunci când părul este umed, firele de păr se rup mai ușor.

5. Pe timp de vară, nu uitați să aplicați un spray de protecție de razele UV. Soarele deshidratează enorm părul.

6. Vara este preferabil să vă acoperiți părul sau să-l purtați strâns coc sau împletit.

7. Folosiți produse de îngrijirea părului fără sulfati, fosfați și parabeni.

8. Dacă masca aplicată pe păr nu este absorbită în câteva clipe după aplicare, atunci renunțați la ea, întrucât nu va hidrata eficient părul.

Citește și Oferă un parfum subtil părului tău pentru toată durata unei zile