Dacă ȋn Spice Girls era eclipsată de celelalte colege de trupă, ȋn lumea modei, Victoria Beckham dă clasă nu doar fashionistelor, ci şi designerilor cu şcoală care nu beneficiază de simțul său nativ pentru a crea ținute elegante, cu acel aer de stil britanic reținut. 

Iată cinci lecţii de stil de ȋnvăţat de la Victoria Beckham:

Negrul este şi va fi ȋntotdeauna negru!
Doar negrul poate ascunde defectele pe care vrei să le ascunzi, te face mai ȋnaltă, pune ȋn evidenţă bijuteriile şi te ajută să alcătuieși o ținută  cool chiar dacă nu ai simțul modei nativ. Deci, dacă prietenele ȋţi spun că de cele mai multe ori nu prea potrivești hainele, mergi pe negru.

Foto: imgsrv1.pxdrive.com

Foto: imgsrv1.pxdrive.com

Stil clasic, minimal, linii curate
Dacă ai câteva kilograme ȋn plus, şoldurile mai late sau trunchiul mai lung decât picioarele, nu te juca de-a hainele cu tăieturi moderne,  aplicaţii de tot felul, volănaşe, tăieturi şi altele de acest gen. Adoptă un stil “curat”, cumpără doar haine care sunt extrem de simple şi fără nici un efect special, pentru a avea cu adevărat un look de divă.

Foto: laurenmessiah.com

Foto: laurenmessiah.com

O culoare puternică şi atât!
Ce-i drept, se poartă stilul “sorcovă”, adică multe culori tari puse laolaltă. Din păcate, dacă mama natură nu te-a dotat cu un simţ al modei, precum cea mai cool bătrânică din lume, Iris Apfel, cel mai probabil, vei ieşi pe stradă ȋmbrăcată precum o “sorcovă”. De atfel, dacă acest stil nu se potriveşte personalităţii tale la fel de colorate, nu are rost să-l adopţi. Ȋn concluzie, ia lecţii de la Victoria Beckham care, când alege o culoare tare pentru un outfit se rezumă la ea şi nu mai adaugă şi altele.

Foto: marieclaire.media.ipcdigital.co.uk

Foto: marieclaire.media.ipcdigital.co.uk

Totul se rezumă la proporţii
… şi echilibru am adăuga noi. Adică, dacă vrei să pui pe tine puloverul iubitului, nu-l pune la o fustă sau pantaloni largi sau oversized, ci la unii stretch, mulați. Astfel echilibrezi proporţiile şi nu te faci mai plinuţă decât eşti.

Foto: zigazig-ha.com

Foto: zigazig-ha.com

SURSA

Distribuie articolul: