Sanda Diviricean este un model pentru o mulțime de femei din Moldova. Un exemplu urmat în materie de frumusețe exterioară, dar și un guru spiritual. Tot timpul feminină și delicată, Sanda Diviricean a împărtășit ideile sale despre frumusețea feminină și sursele acesteia.

Discutând cu o femeie, e imposibil să ocolești subiectul frumuseții și îngrijirii de sine. Când discuți cu Sanda Diviricean, acest subiect te preocupă cel mai mult, văzând la cât de bine arată și câte fericire emană. Și pentru că nu au încăput într-o pagină toate cele discutate cu frumoasa doamnă, vă prezentăm a doua parte a interviului, în care vorbim despre frumusețe, fericire și sursele acestora.

Nu sunt foarte disciplinată în sensul frecventării salonului sau a cosmetologului, dar urmez recomandările specialiștilor. Secretul meu nu mai este demult un secret – este modul sănătos de viață și păstrarea unui contact cu mine însămi. Să te cunoști, să-ți cunoști necesitățile, dorințele, aspirațiile – asta este esențial pentru a avea ce îti dorești, începând cu a ști ce regim alimentar, sau produsul cosmetic ți se potriveste.

Dintre oferta bogată a sălilor de sport, Dnei Diviricean i-a fost cel mai aproape sufletului Yoga:

Yoga și meditațiile mă ajută să mențin acest contact și le recomand tuturor aceste practici. La fel de importantă este spiritualitatea. Oamenii trebuie să-și îngrijească sufletul, la fel cum își îngrijesc corpul și mintea.

_MG_0071

Nu doar sportul și cunoașterea de sine ne garantează o viață armonioasă cu sine și cu cei ce ne înconjoară, prin urmare și o frumusețe ce se exteriorizează armonios.

Din experiența mea în calitate de psiholog, dar și din experiența de viață, pot să spun că știu multe lucruri despre femeile de la noi, despre trăirile și căutările lor. Am învățat să citesc în ochii lor întrebările care le chinuie, grijile care nu le lasă să doarmă liniștite. Femeile sunt extrem de expresive și exteriorul le reflectă cu fidelitate frământările interioare. Dacă femeia este mereu agitată, anxioasă, asta o epuizează, îi schimbă trăsăturile feței, postura corporală, dar cel mai grav – asta îi îndepărtează pe oameni de lângă ea.

Oricâte proceduri de înfrumusețare ar urma și oricât și-ar îngriji exteriorul, insatisfacțiile interioare își vor găsi loc pe față. De aceea este nevoie să fim atente la ce simțim, cum ne simțim și cum facem ca să avem și corpul, și sufletul frumos.

Cred că investițiile în aspectul fizic nu trebuie să le depășească pe cele depuse în dezvoltarea personalității si a spiritualității. Eu personal nu am cunoscut nicio femeie care ar fi nemulțumită de sine sau de aspectul său fizic, dacă:

  1. Îsi cunoaște corpul și reacțiile acestuia la alimente, exerciții fizice, produse cosmetice;
  2. Are grijă ce alimente consumă;
  3. Este autosuficientă, învață să se accepte așa cum este. Acest exercițiu psihologic are efecte neașteptate asupra relației cu cei ce o înconjoară;
  4. Își construiește singură fericirea, nu așteaptă ca cineva să o facă fericită;
  5. Înțelege că bărbatul este acel care înmulțește fericirea, nu o făurește de unul singur;
  6. Are încredere în sine și in forțele proprii, este obiectivă cu propria persoană și se apreciază la justa valoare;
  7. Stie să judece obiectiv problema cu care se confruntă, astfel găseste mai ușor soluțiile.

_MG_0022

O femeie frumoasă este una împlinită, iubită, respectată și apreciată. Nu trebuie să omitem nici importanța bărbatului de lângă femeie. Despre responsabilitățile sexului puternic față de fericirea feminină, Dna Diviricean a avut de spus următoarele:

Rolul bărbatului în fericirea femei este unul foarte important. Dar totuși multe depind și de femeie, care trebuie să-și concentreze atenția asura propriei persoane pentru a deveni autosuficientă. Împlinirea personală va face femeia să radieze, astfel va atrage atât atenția sexului opus, cât și acele relizări la care visează sau altele, la care nici nu spera. Femeia trebuie să faca un efot în a se regăsi pe sine și în a atinge acel punct de armonie cu sine și lumea înconjurătoare.

Nimeni nu este obligat să ne facă fericiți. Acest sentiment constă în acceptarea de sine. O femeie însă are nevoie de un bărbat care să știe să mențină tot ce a creat ea până acum. Un bărbat e ca un grădinar care trebuie sa fie mereu prezent pentru a îngriji, uda florile din grădina sa. Atunci se va putea bucura de mireasma și frumusețea florilor.

Femeile noastre au o mulțime de calități, dar toate rămân ascunse dacă nu există încredere în sine, dacă se lasă dominate de frici. În primul rând, femeile se tem să facă un prim pas spre o schimbare, să discute despre sine și disconfortul său. Sunt uneori prea emotive, impulsive sau se subapreciază. Deseori scăzută, autoaprecierea devine o adevărată problemă de personalitate. Soluția vine din identificarea problemei cu care se confruntă, deoarece știi cum să elimini problema atunci când o cunoști. Nu poți trata ceva dacă nu știi ce tratezi. Autocunoașterea este calea spre fericire, spre acceptarea sinelui și spre realizarea scopurilor și dorințelor, și, prin urmare, spre frumusețea interioară și exterioară.

Distribuie articolul: