Fiecare persoană este mult mai indulgentă cu propria fiinţă decât cu alţii. Deseori sunt criticaţi cei care nu respectă punctualitatea. Sunt discutaţi cei care nu văd urnele de gunoi sau lasă murdărie în parcuri, cei care nu ştiu să se comporte pe stradă, în transportul public sau nu obţin rezultatele dorite după o discuţie la telefon.
Amintiţi-vă, spre exemplu, cât de amabili sunteţi cu persoana care face ordine în jurul blocului, cât de des folosiţi formulele de politeţe sau cât de des vă cereţi scuze.
Astfel, vă îndemn să nu aveţi două feluri de bune maniere: acasă şi în societate. Este suficient să vă impuneţi să fiţi politicoşi faţă de familie la fel cum sunteţi faţă de persoanele străine. Asta nu înseamnă să fiţi stresaţi, dar să nu depăşiţi limita bunei cuviinţe.

Domnişoarelor şi doamnelor nu le recomand să meargă la birou cu gene false, cu aluniţe artificiale sau cu unghii false prea lungi. Să nu facă exces de bijuterii. Unghiile curate şi manichiurate sunt tot atât de importante pentru ţinuta unui bărbat cât şi pentru a unei femei.

Părul trebuie să fie pieptănat frumos, dar să nu faceţi asta în faţa altora. Precum şi să nu vă treceţi prea des mâinile prin păr, pentru că este un gest iritant şi foarte neplăcut.
De asemenea, vă recomand să folosiţi un parfum de calitate, pentru că unul ieftin vă va ştirbi din imagine şi daţi-vă discret, dar nu în văzul cuiva.

Dorina Arsene, Lector de bune maniere


Distribuie articolul: