În timp ce Victoria Beckham îşi prezenta colecţia, soţul ei David era admirat în sală; acesta avea o ţinută puternic individualizată, cu o postură excelentă şi o cameră vintage în mâini. Astăzi este ultima zi a evenimentului New York Fashion Week, care s-a desfăşurat cu succes în Lincoln Center din New York. Timp de 8 zile, o mulţime de designeri au produs spectacole cu articolele nonconformiste din acest sezon. În același timp, romantismul a lipsit din majoritatea colecţiilor.

Marc Jacobs a venit cu un mesaj ciudat şi nemaipomenit în acelaşi timp. În centru atenţiei au fost articolele sale masive formate din fulare, cu multe straturi de lână, fuste peste pantaloni, jachete din lurex personalizate, toate acestea fiind accentuate cu pelerine cu cristale încrustate, catarame şi tocuri „fantastice”.

Celine a adus însă note de „stradă”, renunţând la hainele supradimensionate și blănurile gigantice. În colecţia aceasta au dominat culorile neon și piese cum ar fi pantaloni și fuste portocalii, genţi de mână în culori luminoase sau pantofi roz-Barbie.

Stilul militar a fost observat în colecţia lui Tommy Hilfiger, care a venit de această dată cu articole vişinii şi kaki, cu gulere stratificate, ridicate şi masive. Acest lucru a conferit un accent autoritar apariţiilor sale.

Să definească o femeie a încercat Donna Karan, cu creații din categoria „de stradă şi elegant” ori „puternic şi vulnerabil”, iar fusta Flippy a fost acceptată deja de multe fashioniste.

Cu colecţia ei sofisticată, militară, dar elegantă în acelaşi timp, Victoria Beckham a reuşit să impresioneze stiliştii. Hainele ei s-au deosebit prin gulerele contrastante şi au fost purtate cu ghete de motociclist şi şosete largi.

Philip Lim şi-a prezentat colecţia monocromă, dominată de tricotaje, pulovere moi, gulere metalice, pantaloni în două tonuri și jachete elegante. Şi – atenție! – a readus tendinţa pantofilor cu vârful ascuţit.

Alți creatori de modă care și-au prezentat colecțiile au fost Carolina Herrera, Diane Von Furstenberg, Lacoste, Vera Wang, Diesel, Anna Sui, Michael Kors, J. Mendel şi mulţi alţi designeri. Astăzi, săptămâna modei la New York o încheie colecţiile lui Ralph Lauren şi Calvin Klein.

Distribuie articolul: