Șoc la Sochi pentru cel care este considerat cel mai mare patinator al timpurilor moderne! Evgeny Plushenko s-a retras din concurs în urma unei accidentări și își încheie cariera. „Țarul pe gheață”, așa cum i se spune, s-a retras din concursul individual masculin cu doar câteva minute înainte de a performa în proba programului scurt. 

Evgeni s-a accidentat la spate și a fost nevoit astfel să părăsească concursul, iar totodată Plușenko a pus punct unei cariere fulminante. Plușenko este singurul patinator al timpurilor moderne cu medalii la patru olimpiade de iarnă. În anul 2002 câștiga medalia de argint, în 2006 devenea campion olimpic, în 2010 era din nou vicecampion, iar duminică și-a ajutat echipă să câștige aurul olimpic în probă pe țări.

 Plushenko

Plushenko plănuia să mai ia o medalie în concursul individual masculin, însă o accidentare din timpul încălzirii l-a făcut pe sportiv să se retragă din competiție. În sesiunea de încălziri dinaintea programului scurt, Evgeny s-a accidentat la spate la aterizarea de la un triplu axel. “Am avut senzația că simț un cuțit care îmi intră în spate”, a declarat ulterior Plushenko.

 Plushenko

Patinatorul a mai încercat câteva sărituri, s-a consultat cu antrenorul Alexei Mishin și apoi i-a anunțat pe arbitrii că se retrage din competiție. “Mi-am spus: Evgeny mai trebuie să reziști două zile. Programul scurt și programul liber. Corpul meu mai trebuia să mă țină pentru două zile. Cred că este modul lui Dumnezeu de a-mi spune că este timpul să mă retrag din patinaj. Cu vârstă este ok, am 32 de ani, însă am suferit până acum 12 operații. Mi-ar plăcea să fiu din nou sănătos tun”, a declarat ulterior Plushenko.

 Plushenko

Plushenko a fost singurul patinator pe care Rusia l-a trimis la Olimpiadă, astfel că acum țara organizatoare pierde orice șansa la medalii. Cu toate că nu a participat la Europene și a fost doar al doilea la Campionatele Rusiei, Plushenko a fost trimis la Olimpiadă fiind considerat drept sportivul cu cele mai mari șanse pentru a aduce Rusiei o medalie. “Unii vor spune că am plănuit asta de la bun început, dar nu a fost așa. Mi-am propus să merg până la sfârșit. Dacă îmi doream să mă retrag o făceam după concursul pe echipe”, a declarat Plushenko la conferința de presă.

Sursa: ADPM

Foto: espncdn.com, dailynewsen.com

Distribuie articolul: