Înflorirea cireşilor, simbol al primăverii japoneze, a debutat oficial marţi la Tokyo, spre marea bucurie a locuitorilor din capitala niponă, care vor sărbători acest eveniment anual luând masa sub aceşti arbori sacri.

Potrivit meteorologilor experţi în domeniu, primele flori de cireş au apărut marţi în capitala niponă, o zi însorită, cu o temperatură blândă.

pinterest.com

Înflorirea a început în acest an la Tokyo aproape de data medie“, a precizat un director de la Agenţia de meteorologie japoneză.

Acest eveniment este, potrivit lui, un bun indicator pentru evoluţia primăverii.

pinterest.com

Înflorirea cireşilor în capitala niponă va ajunge la apogeu în aproximativ o săptămână. Ea este mai avansată în vest şi mai tardivă în nord.

Această frumuseţe efemeră, a cărei imagine face parte din iconografia tradiţională niponă, va dura doar câteva zile, dar japonezii vor profita de fenomen pentru a “transforma” parcurile, grădinile şi chiar cimitirele cu cireşi în arii vaste în care organizează picnicuri în general copioase.

pinterest.com

Acest obicei denumit “hanami” (“privitul florilor”) este unul dintre cele momentele cele mai apreciate de japonezii de toate vârstele, care adoră, totodată, să petreacă multe minute, goi, în izvoare vulcanice calde (“onsen”) în mijlocul naturii.

Distribuie articolul: