Primăvara este anotimpul alergiilor, cei sensibili fiind expuși pericolului. Unele măsuri preventive ne ajută să facem față cu bine acestei perioade a anului, când mai mulți factori de mediu ne pot ataca sănătatea. Majoritatea oamenilor apelează la medicamentele din clasă antihistemicelor. Conform ABC News, acest tratament trebuie început devreme, nu atunci când întâmpinăm o problemă cu alergiile și simptomele apar, spune alergologul Neeta Ogden, care împărtășește și câteva sfaturi care să ne ajute în luptă cu acestea.

Dimineața

Atunci când deschizi fereastra dimineață, polenul de la flori poate intra imediat în casă. Acest lucru se întâmplă deoarece atunci cantitatea de polen este mai ridicată. O soluție este pornirea instalației de aer condiționat, în cazul în care ai una în casă. Dacă faci sport dimineața în aer liber, poartă ochelari de soare, căci polenul îți poate afecta ochii.

După-amiază

Specialiștii recomandă consumul de iaurt în această perioadă a zilei. Studiile au arătat că oamenii care au consumat iaurt care conține probioticul “Lactobacillus casei” o dată pe zi, timp de cinci luni, s-au confruntat cu mai puține simptome ale alergiilor. Această este concluzia specialiștilor de la un institut specializat (Institute of Food Research) din Marea Britanie. E bine de știut că alergiile sunt amplificate de stres, deci relaxarea ne poate ajută. Dacă vrei să faci sport afară, atunci după-amiază este cel mai bun moment al zilei.

Seara

Atunci când intri în casă ar fi bine să îți scuturi încălțămintea. Această îți poate aduce polenul în locuința, la fel putând să se întâmple și cu îmbrăcămintea ta. Este recomandat un duș imediat după ce ajungi acasă. În plus, specialiștii recomandă consumul de somon în această perioadă. Dacă nu îți place, atunci ia un supliment cu omega-3 pentru a evita aceste probleme.

Sursa: Ziare.com

Distribuie articolul: