Părinții care vin cu copiii la Festivalul artelor născute din Tradiții Ia Mania pot fi siguri că odraslele lor vor învăța ceva din folclorul și autenticul nostru. O companie producătoare de haine pentru copii s-a angajat să organizeze mai multe ateliere de informare, numite „Șezătoarea Fetelor cu Zestre” în spațiul dedicat copiilor de la IA Mania, pe 21 iunie, în s.Holercani, r.Dubăsari.

Lia Fia a creat special pentru IA Mania O colecție de Tricouri cu Zestre: piese vestimentare care pot fi asortate cu ușurință, având fragmente brodate (semne tradiționale, flori, ornamente caracteristice poporului român) descoperite în cufărul bunicii.

Lia Fia

În locul bentișelor cu cireșe de la Mai Dulce, la IA Mania veți găsi Bentițe care vin să ne amintească de Năframa tradițională. Acest accesoriu va fi purtat cu mândrie de cei care știu să aprecieze adevărata valoare a lucrului manual.

Lia Fia

Începând cu ora 13:30, timp de două ore, Lia Fia va organiza șezători, la care părinții își pot lăsa copiii timp de jumătate de oră. Micuții vor putea descoperi multe curiozități despre confecționarea costumului popular, a semnelor cusute pe Ie, a speificului zonelor din care vin ș.a.

Lia FiaLia Fia

Foto: Lia Fia

Distribuie articolul: