Te plictiseşte gândul să mergi la sală, ori să parcurgi km întregi numai ca să slăbeşti? Uită de ele. O viaţă sexuală activă te va face să fii mai sănătoasă şi mai frumoasă.
Sexul şi frumuseţea

Activitatea fizică creşte nivelul de oxigen, stimulează fluxul sanguin şi împinge celulele tinere ale pielii la suprafaţă, ceea ce determină o înfăţişare mai tânără şi o stare de spirit mai bună. Femeile secretă în timpul actului sexual estrogen, un hormon care face părul mai lucios şi pielea mai netedă. S-a constatat că sexul reduce defectele pielii, curăţă porii, astfel pielea devine mai catifelată.

Calorii versus sex

Cele mai multe dintre femei sunt obsedate de diete şi de slăbit. Ei bine, dacă nu ştiaţi, aflaţi că sexul slăbeşte. Poţi arde până la 300 de calorii în timpul unei partide de sex. Pe lângă estrogen, în timpul unei partide de sex mai este secretat şi hormonul DHEA, care ajută la întărirea oaselor, dar mai ales, ajută la scăderea în greutate. El acţionează, alături de estrogen pentru a creşte “ciclul acizilor graşi”, care măresc rata metabolismului şi ajută femeile să ardă caloriile.

Sexul şi forma fizică

Toţi muşchii corpului devin mai activi şi tonifiaţi. E mai plăcut decât să alegi câţiva kilometri sau să te chinu câteva ore la sala de fitness. O partidă de sex întăreşte muşchii pelvisului, posteriorului, bratelor şi coapselor.

Distribuie articolul: