Aproape jumătate dintre americani doresc ca primul lor copil să fie un băiat, potrivit unui nou studiu. Din cele 2129 cupluri recent căsătorite care au participat la un sondaj realizat de site-ul de economii CouponCodes4You, 47 la sută au spus că ar prefera să aibă în primul rând un fiu, și mai declarat că preferă băieții deoarece sunt “mai ușor de crescut”. Doar 21 la sută din respondenți au declarat că ar dori să aibă o fiică – primul lor copil și 32 la sută au spus că nu au o preferință anume. De asemenea, studiul a constatat că majoritatea celor care au dorit întâi un fiu – 63 de procente – au fost bărbați, în timp numărul masculilor care au preferat o fiică la prima naștere constituie doar 11 procente.

Motivele din spatele preferințelor sunt variate.
Cele mai multe dintre cuplurile care doreau un băiat – 45 la sută – au spus că un băiat se crește mai ușor decât o fată. Pe de altă parte, o treime au declarat că un frate mai mare are grijă mai bine de frații săi mai mici. 19 la sută au ales opțiune din considerente de tradiție sau păstrare a numelui.

 

În același timp, pentru cuplurile care își doresc întâi o fetiță, acestea sunt văzute ca modele pentru frații lor mai mici. Cu toate acestea, 95 de procente dintre cuplurile intervievate au declarat că prioritar vor un copil sănătos.

Dar voi, ce sex ați dori să aibă primul copil din familie? Este importantă această consecutivitate? Putem decide sexul viitorului copil?
Sursa: Dailymail.co.uk
Foto: bam-bum.ro 

Distribuie articolul: