Numeroase studii realizate de specialiști au demonstrat că sexul nu doar că îți induce o stare de bine și poate înlocui o jumătate de oră de sport, ci are și o mulțime de beneficii asupra sănătății. Spre exemplu, poate vindeca migrenele și scade riscul dezvoltării cancerului la prostată în cazul bărbaților. 

Sexul, pe lângă că îți poate aduce plăceri nebănuite, are și numeroase beneficii în ceea ce privește sănătatea. Din păcate însă, conform unui studiu realizat recent, se pare că oamenii fac mai puțin sex acum în comparație cu acum 20 de ani. Studiul arată că în prezent oamenii se iubesc de aproximativ cinci ori pe luna, spre deosebire de cele șase partide de amor pe lună din trecut.

Și totuși, sexul aduce după șine o mai bună stare din punct de vedere emoțional, reduce migrenele și scade chiar riscul de cancer la prostată în cazul bărbaților. Un alt studiu, realizat recent în Canada, arată că în timpul unei jumătăți de oră de activitate sexuală poți arde mai multe calorii decât atunci când mergi pe bandă înclinată, joci tenis sau faci yoga.

 Cuplu, sex

Se pare că sexul face bine atât la inimă cât și la plămâni, iar hormonii eliminați în timpul amorului reduc stresul. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că le ajută pe femei să-și tonifice mușchii din zona pelviană.

Graham Johnson, renumit cardiolog, spune că se știe deja de multă vreme că o viață sexuală activă aduce după sine o mulțime de beneficii în ceea ce privește starea de sănătate. Și nu doar asupra plămânilor și a inimii, dar și a creierului! Se pare că sexul ajută la regenerarea celulelor creierului de obicei pierdute în timpul procesului de îmbătrânire.

În plus, faptul că lucreaza intens mușchii din zona pelviană, reduce riscul apariției prolapsului uterin, afecțiune întâlnită la jumătate din femeile de peste 50 de ani, dar și a incontinenței urinare de stres. Vestea bună pentru bărbați este că activitatea sexuală ajută la reducerea riscului dezvoltării cancerului la prostată. Nu este însă de neglijat nici starea de bine din punct de vedere emoțional pe care o viață sexuală activă o aduce după sine. S-a descoperit că femeile tinere sunt cu atât mai deprimate cu cât abstinența durează mai mult. Tocmai de aceea, celor diagnosticați cu depresie li se recomandă activitatea sexuală.

De asemenea, orgasmul poate ajută la vindecarea migrenei. În cazul relațiilor de lungă durată, este bine de știu că în timpul sexului, se eliberează hormonul numit oxitocină, cel responsabil cu sentimentul de iubire. Asupra bărbaților, o partidă de sex mai poate avea și efectul unei paștile de dormit, inducând starea de somnolență.

Sursa: ADPM

Distribuie articolul: