Renumit prin emisiunile sale trăsnite, dar și printr-un mod de viață mai neobișnuit, actorul și prezentatorul Sergiu Voloc a dezvălui revent, într-un interviu acordat portalului e-sanatate.md că de ani buni nu a mai folosit în tratamente pastile. Mai mult, Sergiu le recomandă și părinților săi acest lucru, deocamdată fără succes.

Despre medici spune că nu sunt cei mai corupți, iar despre farmacii nici nu vrea să audă: “Am renunțat total la farmacii. Medicii nici nu ascund în ultima vreme că medicamentele trebuie evitate în cazul anumitor maladii. Tot ce vine din ajutorul medicinii mai vine și cu o grămadă de probleme. Eu încerc să mă tratez altfel. Dacă am o răceală pur și simplu aștept trei zile, timp în care știu precis că o să-mi treacă. În aceste trei zile contează ceaiurile naturale, strânse de pe dealuri. Pojarnița, romanița și floarea de tei sunt folositoare. Nu știu cât de adevărat este vorba că te ajută inhalația aburilor din coji de cartofi”, a declarat Sergiu în cadrul unui interviu.

Actorul spune că le recomnadă și părinților să se ferească de medicamente, însă aceștia continuă să le ia. Apatia lui Voloc față de medici și pastille se trage încă din copilărie: “Eu am fost prin spitale toată copilăria mea. Pe la trei ani am avut o lovitură la cap, apoi am avut niște operații. Am avut discuții permanente cu medicii. Ca să te tratezi ai nevoie de o esență, iar fără ea aceste elemente chimice nu sunt de folos. Ei spun că pastilele ajută, dar și dăunează. Chestia asta poate fi simțită chiar. Eu le spun părinților mei tot timpul despre acest lucru. Văd dintr-o parte cantitatea mare de pastile pe care le iau”, recunoaște Voloc.

Referitor la sănătatea sa, dar și în calitate de recomandări pentru admiratorii săi, Voloc a ținut să precizeze: “Una – ești ceea ce mănânci. Doi – prea multă epuizare în gol. Sănătatea este afectată de modul gândirii tale și trăsăturile feței la fel. Dacă devii mai încruntat sau cu fălcile umflate depinde de cum ți-ai propus tu să consumi ce ai mai scump – nervii. Dacă tu îți epuizezi nervii prea mult, este prima greșeală pe care o faci asupra trupului tău. Am avut emoții pe care oamenii nu le iau în calcul, emoții care sunt benefice, dar distrug. În plus, timpul liber trebuie ocupat cu sportul, cu ieșiri în afara orașului, eventual discutând cu un om care te poate liniști”.

În interviu, Sergiu Voloc s-a referit și la patima alcoolului și a fumatului, la starea actuală a spitalelor, în comparație cu vremurile copilăriei sale, cu alte țări, dar și cu spitalele private, iar în final, actorul a precizat că nu merge la „medici-surpriză”.

Sursa: E-sanatate.md