Fostul comunist, deputatul PDM, Sergiu Sîrbu a fost invitatul Elenei Robu, în studioul UNIMEDIA, la o discuție despre situația de pe scena politică de la Chișinău.
Pe lângă faptul că acesta a comentat situația politică din republică, invitatul și-a exprimat părerea despre femeile în politică.

 

Întrebat de moderatoare emisiunii dacă avem nevoie de mai multe femei în politică, Sergiu Sîrbu a declarat: „Sunt sigur că avem nevoie de mai multe femei în politică și chiar aș dori o implicare mai activă a acestora. Eu cred că femeile sunt mult mai sincere, mult mai responsabile și nu vor admite unele degenerări precum le vedem noi astăzi, consider că este strictul necesar ca femeile să se implice mai activ în politică.”

Deputatul PDM consideră că implicarea femeilor în politică depinde de inițiativa și activismul acestora, pentru că în ciuda faptului că bărbații sunt majoritari în prezent, nici o lege nu discriminează și nu limitează posibilitățile femeilor de manifestare în acest domeniu.

Fiind întrebat de prezentatoare cine face listele de partid, politicianul a afirmat: „Lista de partid o fac organele de conducere, dar ca în organele de conducere să existe mai multe femei, este nevoie de un activism și o inițiativă a femeilor începând cu nivelul de jos.”

Sergiu Sîrbu a recunoscut faptul că pentru femei este mai dificil să ajungă în conducere, dar acest proces este în dezvoltare comparativ cu 20 de ani în urmă.

unimedia.info

Intrebat de Elena ce schimbări au apărut în viața lui după apariția copilului, Sergiu a subliniat faptul că viața s-a schimbat în totalitate și doar spre bine și că nu este o valoare mult mai frumoasă decât să ai un copil: „Toți ar trebui să tindem ca valorile familiste să fie mai presus de tot.”

 

Urmăriți declarațiile politicianului 

Distribuie articolul: