Tatuajele sunt şi au fost întotdeauna folosite pentru mai mult decât un simplu decor, deţinând anumite semnificaţii. Ele au ajuns a fi un alt mod de exprimare. Acum, că a venit sezonul cald, fiecare doreşte să iasă în evidenţă cu ceva mai deosebit. Tatuajul te poate ajuta să devii specială pentru toţi, oferindu-ţi şi ţie senzaţia de încredere în sine. Design-ul fiecărui model selectat pentru tatuare are un sens aparent ascuns, incifrat. 1) Tatuajele cu stele simbolizează ambiţia, obiectivele, scopurile, iluminarea, ştiinţa şi frumuseţea. Astfel, atunci când ai un obiectiv nou de atins, poţi opta pentru tatuajul cu stea. Aştrii căzători reprezintă câteva momente, care au lăsat impresii de durată asupra vieţii tale. Aceste tatuaje le asigură fetelor un aspect misterios.

2) Tatuajele florale simbolizează iubirea, inocenţa şi vitalitatea. Dintre flori, trandafirul este foarte des aplicat pe gât de către fete, iar ca simbol tatuarea unei roze cu spini poate semnifica frumuseţea şi durerea, dragostea şi sacrificiul. Magnolia, lotusul, iasomia sau floarea-soarelui sunt alte câteva flori pe care le poţi alege pentru tatuare, deoarece semnifică inocenţa şi vitalitatea.

3) Tatuajele cu fluturi simbolizează renaşterea, feminitatea şi eleganţa. Tatuajul cu fluture pe gâtul unei femei este uşor de acoperit, dacă la un moment dat nu ai vrea să se vadă, acesta fiind şi un model deosebit de gingaş.

4) Tatuajele cu îngeri sau cu zâne semnifică puritatea şi dragostea. Îngerii transmit muritorilor mesaje de la Dumnezeu, un înger tatuat are o caracteristică biblică pentru cea care se va decide să-şi facă asemenea tatuaj. De obicei îngerii e mai bine să fie aplicaţi cu tot cu aripi. Cupidon este unul dintre cei mai faimoşi îngeri aleşi de domnişoare, simbolizează dragostea şi transformă gâtul unei femei în ceva special şi mistic.

5) Tatuajele în limbi străine. Cel mai mult se folosesc tatuajele cu litere chinezeşti, acestea au atras atenţia lumii. Textele sacre ale altor culturi, cum ar fi cea indiană, ebraică sau japoneză sunt de asemenea frecvent utilizate în arta tatuajului. Acestea au un efect mai bun atunci când textul selectat poartă o semnificaţie aparte pentru voi.

6) Tatuajele cu nume nu au nevoie de explicarea simbolicii, deoarece, odată ce alegi să-ţi faci un astfel de tatuaj, acesta deja presupune existenţa unei semnificaţii aparte.

7) Tatuajele cu diverse simboluri sau semne zodiacale. Un tatuaj cu semnul zodiei tale va vorbi cel mai mult despre personalitatea ta. Cu ajutorul unui tatuaj zodiacal pe gât, îi poţi face pe cei din jur să descopere singuri ce fel de persoană eşti cu adevărat. Feministelor li s-ar potrivi de minune un tatuaj cu simbolul yin-yang, care reprezintă echilibrul între bărbaţi şi femei.

8) Tatuajele portret sunt cel mai des făcute pentru a comemora o persoană sau chiar un animal, care nu mai este printre noi sau pentru a-ţi arăta iubirea faţă de această fiinţă. Chiar dacă sunt greu de executat şi necesită multă experienţă din partea tatuatorului, pentru fiecare acestea au o semnificaţie aparte.

9) Modelele de tatuaje 3D au început a fi la mare întrebare, odată cu apariţia peliculelor 3D. Ca şi în cazul filmelor, efectul de 3D al tatuajelor este doar o iluzie, tatuatorii adăugând umbre care creează impresia că desenul e un lucru real.

10) Tatuajele pe încheietura mâinii pun în evidenţă o încheietură fină şi frumoasă, având potenţialul de a transmite lucruri esenţiale despre purtătorul unui astfel de tatuaj (binevoitor sau sfidător, tradiţionalist sau rebel, minimalist sau sofisticat). Specialiştii susţin că încheietura mâinii este locul potrivit pentru o decoraţiune corporală.

Distribuie articolul: