Când mariajul lor ajunge la un punct critic, majoritatea oamenilor încearcă să-l resusciteze. Sunt atât de hotărâţi să-l refacă încât de multe ori uită să capteze şi semnalele trimise de partener. Şi, oricât de mult ar încerca, strădania lui va fi în zadar, tocmai pentru că celălalt nu depune nici un efort. Iată care sunt semnele care transmit mesajul că o căsnicie se apropie de final, potrivit dr. Bryce Kaye, autorul cărţii „Trusa de prim-ajutor a mariajului”.

1. Sunteţi „decuplaţi”. Dacă unul dintre soţi preferă să stea mai mult timp la serviciu, cu prietenii, în faţa calculatorului/televizorului, oriunde, numai alături de partener NU, atunci relaţia este aproape de final. Cu cât trece mai mult timp fără că partenerii să depună cel mai mic efort pentru a îndrepta situaţia, cu atât căsnicia este iremediabil distrusă.

CĂSĂTORIE 

2. Unul refuza să încerce. Daca unul dintre soţi a căptat mesajul că ceva este în neregulă, dar celălalt refuză să facă orice mişcare pentru a încerca să salveze căsnicia, atunci primul n-are nici o şansă de reuşită.

3. Nu mai există respect. Unul dintre aspectele importante ale unei căsnicii este respectul reciproc. Când acesta a dispărut, celălalt partener se va simţi desconsiderat, înjosit, respins. Mariajele ajunse în acest punct sunt mai mult decât toxice. Indiferent dacă jignirile sunt spuse ca formă de atac sau ca formă de apărare, ele trebuie să fie oprite definitiv.

Despăr 

4. Nu mai există echipă. În momentul în care partenerii încep să „funcţioneze” pe orbite diferite, după ce de-a lungul mariajului erau o singură echipă, atunci trebuie ridicate semne de întrebare. Nu trebuie să se prelungească această stare pentru că o dată ce s-au invăţat să lucreze separat, va fi mai greu să se reîntregească echipa de odinioara.

5. Soţul/soţia infidel(a) îşi ţine amantul(a) aproape. Dacă v-aţi înşelat partenerul(a) şi acesta v-a iertat, UITAŢI de amant(a). Nu puteţi avea nici o relaţie de prietenie cu cel/cea cu care v-aţi înşelat soţul/soţia. Oricât de inocentă ar fi prietenia, partenerul de viaţă va fi tot timpul suspicios. În plus, dacă aţi fost tentat odată să înşelaţi, veţi fi la fel de uşor şi a doua oară.

6. Nu se mai fac compromisuri. Secretul unei căsnicii reuşite este ca ambii parteneri se pun pe planul doi şi încearcă să-i satisfacă celuilalt poftele. Dacă unul dintre soţi refuză să-i mai asculte celuilalt dorinţele, indiferent de natura acestora atunci s-a ajuns la un punct critic. Comunicarea este totul, iar dacă unul din parteneri nu numai că nu-l mai ascultă pe celălalt, dar nici nu-i mai împărtăşeşte dorinţele sau nevoile, atunci este un semn clar că mariajul lor este la începutul sfârşitului.

divorţ 

7. Infidelitate în serie. Sunt persoane pur şi simplu incapabile să rămână monogame. Indiferent de ce i-ar face partenerul, sunt foarte uşor atraşi în sfera adulterului. De cele mai multe ori, aceştia sunt şi „cu gura mare” şi dau vina pe cel înşelat că este prea gelos, prea posesiv şi că vrea să deţină controlul permanent. Dacă vă confruntaţi cu infidelităţi în serie, cel mai bine ar fi să puneţi punct mariajului.

8. Nu sunteţi de acord în ceea ce priveşte copilul. Sunt multe lucruri de-a lungul căsniciei asupra cărora trebuie să vă puneţi de acord, câteodată chiar ieşind scântei când trebuia să se ia o hotărâre, aceste lucruri sunt normale. Dar dacă unul dintre parteneri refuză în mod constant să faceţi un copil, atunci trebuie să vă ridicaţi semne de întrebare.

9. Nu mai există comunicare. Orice problemă în căsnicie, indiferent de gravitatea ei, poate fi rezolvată prin comunicarea sinceră între parteneri. Dacă însă discuţiile voastre în familie se rezumă la cine duce copilul la şcoală şi cine cumpără laptele, atunci aveţi probleme. Lipsa discuţiilor intime într-un mariaj este semn rău, mai ales dacă vă este mai uşor să le împărtăşiţi altora decât propriului partener.

sursa: sfatulparintilor.ro

Distribuie articolul: