Stela Popa a pășit cu dreptul în lumea literaturii pentru copii! După ce a epuizat stocurile cu „Îngerii Mării”, jurnalista anunță lansarea unei noi cărți, care urmează a fi cadoul pentru fiul Dănuț la cea de-a doua aniversare a sa. Subiectul acesteia este, pe cât de delicat, pe atât de solicitat în primele conversații despre cum apar pe lume copiii. Lucrarea se va numi „Semincioara Fermecată”, va reprezenta o colaborare cu binecunoscuta ilustratoare Stela Damaschin-Popa și, precum vă dați bine seama, explică subiectul concepției ca pe o poveste!

„Am semnat cu Editura Cartier pentru a doua carte-poveste. „Semincioara fermecată”, așa se va numi. Ideea acestei povești a apărut în momentul în care o prietenă mi se confesa că nu mai știa ce explicații să găsească pentru fetele ei la întrebarea pe care i-o tot puneau: „Mami, cum am apărut noi pe lume?”. Nu a funcționat povestea cu barza, avionul sau altele de acest fel, ci cea cu o semincioară. A fost mai credibilă. Cel căruia i-a venit ideea a fost tatăl micuțelor curioase. Ideea era bună, dar mai trebuia și așezată în context. Și uite că aici am intervenit eu. Cartea-poveste „Semincioara fermecată” va fi cadoul perfect pentru fiul meu Dănuț la cei doi anișori ai săi. Lansarea va avea loc pe 16 mai, de ziua de naștere a lui Dan-Andrei, la Librăria din Centru de la Editura Cartier”, mărturisește Stela Popa, pe blogul său personal.

Printre vedetele care vor citi cartea-poveste a Stelei Popa se numără interpretele Adriana Ochișanu și Geta Burlacu.

Stela Popa și-a lansat cartea „Îngerii Mării”. Cititorii au stat în rând pentru autografe (Galerie Foto)

Stela Popa s-a întors la liceul unde a învăţat: „Am mers în fața elevilor cu o lecție despre viață”

Autoarea mai mărturisește că lucrarea a interacționat deja cu publicul său țintă,  iar rezultatul a fost unul pozitiv:

„Fetele-prințesele au fost primele care au ascultat această poveste, au rămas încântate și fooooarte mulțumite că, în sfârșit, găsiseră răspunsul la această dilemă. Așadar, micile prințese din povestea „Semincioara fermecată” există în realitate, locuiesc în Chișinău și sunt foarte inteligente de felul lor. Sper că „Semincioara fermecată” să-i scoată pe cât mai mulți părinți din încurcătură atunci când picii se vor arăta interesați de apariția lor pe lume. Pe de altă parte, povestea e plină de personaje frumoase și bonome. Nu există personaje negative. Dimpotrivă. Pictorița Stela Damaschin – Popa, cea care a pictat și „Îngerii Mării”, este deja în lumea acestei povești și dă viață cărții. Pictează de zor. Chiar zilele acestea îmi spunea cu mândrie că fetele ei sunt cele care au ajutat-o să o deseneze pe Căprioara Năzdrăvană din poveste. Eu, la rândul meu, am început pregătirile pentru înregistrarea poveștii pe un CD. Prima din lista vedetelor care vor citi „Semincioara Fermecată” este Geta Burlacu. La lansare, printre speakeri vor fi și mămici vedete cu burtici.”

Foto: Ellene Mocrii, Dima Iacovlev

Distribuie articolul: