Regula celor patru semne a lui Lloyd-Elliot spune că: “Putem fi siguri că cealaltă persoana își exprima indubitabil interesul sexual față de voi, dacă ea transmite simultan un minimum de patru semnale pozitive distincte, iar aceste semnale sunt direcționate către voi.” Iată cum să le recunoști!

O persoană excitată poate afișa involuntar câteva semnale pozitive, independent de prezența altor oameni. Nu presupuneți automat că persoana în cauză va adresează neapărat vouă cele patru semnale. De asemenea, trebuie să rețineți că unul dintre jocurile complexe preferate de om este să flirteze cu oricine altcineva, în afară de prsoana de care este interesat cu adevărat. Evitați să va transformați în pionul sacrificat de pe tabla de șah a intrigilor erotice.

Totodată, nu uitați că starea de spirit, sentimentele și gradul de exitatie se pot schimbă rapid. Este foarte probabil că o persoană să se apropie de voi, emițând cu putere cele patru semnale, dar în momentul în care începeți să vorbiți cu ea, să se răzgândească și să-și modifice limbajul corporal. Aveți grijă ca ochii voștri să conlucreze întotdeauna cu mintea. Dacă primiți semnale negative, ca, de pildă, o atenție redusă și o distanțare din partea celeilalte persoane, nu va faceți de râs și nici nu-l faceți pe celălalt să se simtă penibil – pur și simplu, retrageți-vă cu delicatețe. Psihologii numesc semnalele negative nonverbale, semnale de “de-curtare”.

Nu uitați că un semnal pozitiv poate să ducă la alte două, trei sau zece semnale în cinci minute, o oră sau chiar trei luni. Nu există o limită de timp în ceea ce privește perioadă care se scurge între primele momente ale întâlnirii și inițierea și dezvoltarea unei relații. Numeroase semnale de atracție pot fi observate și între doi prieteni buni. Într-adevăr, unele dintre cele mai bune relații sexuale apăr că urmare a unor prietenii solide. Testați-vă singuri. Imiginati-va că observați o persoană de sex opus și că această știe că va uitați la ea. Câte semnale diferite puteți identifica?

 Seductei

Dacă persoana în cauză se înclină către voi și zâmbește, dar cercetează încăperea în căutarea altcuiva, probabil că vrea să fie prietenoasă, în vreme ce-și așteaptă partenerul. Dacă brațele ei sunt încrucișate, dar aveți parte de un contact vizual satisfăcător, de zâmbete sincere, și, în plus, piciorul și labă piciorului sunt îndreptate în direcția voastră, încercați să-i oferiți o băutură pentru a vedea dacă și restul trupului va reacționa similar. Dacă observați că își atinge fața, își aranjează părul și aruncă priviri pe furiș, dar are picioarele încrucișate în direcția opusă vouă și ține pe altcineva de mână, este posibil că respectivul sau respectiva să flirteze cu voi, chiar dacă este implicat(ă) în altă relație. Pe de altă aprte, dacă stăpâniți arta conversației nonverbale, relația se poate rupe și persoana respectivă își va îndrepta atenția spre voi. 

Iată cum recunoaștem semnele:

  • Palma deschisă este un gest pozitiv, călduros. Mâinile sunt îndreptate spre persoana dorită. 
  • Oglindirea apare în momentul în care două persoane încep să își sincronizeze în mod inconștient mișcările.
  • Înclinarea capului pe spate, în special atunci când este combinată cu expunerea gâtului, reprezintă un semn al supunerii și invită potențialii parteneri să se apropie. 
  • Începem să ne atingem în momentul în care ne aflăm în compania unei persoane pe care o considerăm atrăgătoare. În acest fel semnalăm dorință inconștientă de a atinge cealaltă persoană sau de a fi atinși de către ea.
  • Expunerea încheieturii mâinii este foarte ispititoare și indică faptul că trăim sentimente pozitive de atracție. Caracterul vulnerabil al încheieturii accentuează feminitatea. Fiind suficient de importante în procesul seducției, vor beneficia și de avantajul parfumării.
  • Pintre semnalele ambigue se numără încrucișarea brațelor și tensiunea din mâini și degete. Degetele care apasă puternic partea de sus a brațului sugerează anxietate sau timiditate. Chiar dacă încearcă să-și ascundă teama, femeia se dă de gol prin acest gest.

Distribuie articolul: