Este mai mult decât regizor, director al festivalului internațional de film documentar Cronograf, director al studioului OWH, magistru în economie, producător de film sau membru al Uniunii Cineaştilor. Este un bărbat care oferă, prin prezența sa, un etalon al eleganței, respectului  și succesului masculin. Virgiliu Mărgineanu a mărturisit, astăzi, în studioul UNIMEDIA, mai multe detalii despre familia sa, inclusiv despre secretul unei căsătorii fericite.

”Dacă aș face un film despre familia mea, el ar fi un film documentar. Îmi place când viața rămâne așa cum este. În rolul principal ar fi, bineînțeles, copiii. Avem noroc de două fetițe minunate, iar tot ce facem, facem pentru ele, în speranța că vor admira tot ce facem noi acum. Faptul că lipsim uneori de acasă se va uita atunci când vom privi, peste ani, la ceea ce am făcut. L-aș denumi ”Filmul vieții” sau ”Filmul meu”, ar trebui să stabilim la comitetul familial.”

Totuși, talentatul regizor mărturisește că în ultimii 10 ani, nu ține minte să fi avut timp liber. ”Nu ne-am permis să stăm și să nu facem nimic. Chiar dacă am compania mea, nu pot încuia ușa și să nu fac nimic. Putem pleca undeva, dar nu ne permitem. Chiar și în concediu stai cu gândul la activitățile de aici. Totuși, încercăm să fim cât mai mult timp cu copiii, încercăm să ajungem, în vacanțe la mare sau la munte, să mergem la țară, la bunica și să mai fim gospodari în jurul casei.”

Pentru o căsnicie fericită, spune Virgiliu Mărgineanu, este nevoie de mai multe elemente: răbdare din ambele părți și un numitor comun, care, în cazul lor, este filmul. ”Căsnicia noastră este atât la serviciu, cât și acasă. Toată lumea se miră despre cum reușim să stăm 24 de ore și la birou, și în mașină, și acasă, și în concediu, și în deplasări, și la festivaluri: peste tot suntem împreună. Ne reușește! Uneori, la serviciu vorbim despre problemele de acasă, iar acasă – despre cele de la serviciu.

Avem totul foarte bine stabilit. Tot ce este legat de producție, organizație și finanțe îmi aparține mie. Tot ce este legat de partea creativă și artistică, îi aparține Leontinei.

În educația copiilor, punem accent pe școală: copiii nu trebuie să piardă timpul, pentru că e păcat. Timpul este foarte scump. Trebuie să citească cât mai mult, dacă reușesc, să vadă filme bune, să discute, să participe la discuții, întâlniri, comunicări și chiar să se joace: asta mi-ar plăcea!”

Surse foto: Facebook, www.timpul.md

Distribuie articolul: